Otvoreni računi Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke za donacije!

Crveni križ Županije Zapadnohercegovačke otvorio je posebne račune kod UniCredit Bank d.d. Mostar za donacije iz zemlje i inozemstva za pomoć ugroženim građanima u ŽZH, kako bismo ublažili posljedice zarazne bolesti COVID-19.

Broj računa Crvenog križa ŽZH (adresa: Dobrovoljnih darivatelja krvi 5, Ljubuški) za uplate donacija unutar Bosne i Hercegovine (KM) je 3381402286768697, opis/svrha plaćanja: COVID-19.

Za uplate donacija iz inozemstva (valute: EUR, HRK, CHF, USD, GBP) potrebno je osim naziva CRVENI KRIŽ ŽZH, navesti i točan naziv naše banke (UniCredit Bank d.d., Kardinala Stepinca bb, 88000 Mostar), IBAN: BA393381404886769016, BIC broj/SWIFT: UNCRBA22, opis/svrha plaćanja: COVID-19. Ako ste u mogućnosti, pomozite nam uplatom donacija kako bismo zajednički pomogli ublažiti posljedice krizne situacije prouzrokovane zaraznom bolešću.

Podsjećamo, Crveni križ ŽZH je u suradnji s Ministarstvom zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH i kolektivom psihologa pokrenuo broj za psihosocijalnu pomoć i podršku (063/368-854) koji je jedinstven na području ŽZH, te je dežurni psiholog dostupan 0-24 sata.

Također, u suradnji s općinama i gradovima u ŽZH, pomogli smo preko 70 obitelji do sada. Pomoć je stigla i od Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine, u vidu 50 paketa hrane, 500 kg brašna i 50 paketa higijene, koji su podijeljeni najugroženijim obiteljima u ŽZH.

Izdvojimo još da smo od Crvenog križa FBiH zadužili materijalno-tehnička sredstva u vidu šatora, deka, kreveta, vreća za spavanje, prostirki i druge opreme potrebne za zbrinjavanje, te će ista biti korištena po smjernicama Županijskog stožera civilne zaštite.

Crveni križ ŽZH