Home Vijesti Otvorena novouređena prostorija Uprave civilne zaštite ŽZH

Otvorena novouređena prostorija Uprave civilne zaštite ŽZH

0
Otvorena novouređena prostorija Uprave civilne zaštite ŽZH

GRUDE – U ulici dr. Franje Tuđmana 85 u Grudama svečano su otvorene novouređene prostorije Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u sklopu kojih se nalazi i Operativni centar. Ploče s natpisima Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, Županijskog stožera civilne zaštite i Operativnog centra otkrili su Zdenko Ćosić predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke i Ljubo Grizelj načelnik Općine Grude.

„U svoje osobno ime i u ime djelatnika Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke zahvaljujem Zdenku Ćosiću predsjedniku Vlade i članovima Stožera i načelniku Općine Grude Ljubi Grizelju sa suradnicima koji su zaista učinili mnogo da dobijemo i uredimo ove prostore i nakon 15-ak godina podstanarstva uselimo u njih. Nadam se da neće zvučati pretenciozno kada kažem da Uprava civilne zaštite zaista zaslužuje jedan ovakav prostor, prostor u kojemu ćemo imati odlične uvjete za rad, a samim tim i rezultati našega rada siguran sam neće izostati“, rekao je između ostalog u svom obraćanju nazočnima dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke. Ravnatelj Martinović se zahvalio vatrogascima i pripadnicima Gorskih službi spašavanja koji su ovo ljeto pokazali da su glavna snaga u strukturi civilne zaštite i da se na njih može računati kada je najteže, te istaknuo da će Uprava u suradnji sa Županijskim stožerom civilne zaštite nastaviti intenzivno raditi na njihovu opremanju i obuci što je jedna od temeljnih zadaća Uprave.

Nazočne su prigodnim riječima pozdravili Zdenko Ćosić predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke i Ljubo Grizelj načelnik Općine Grude. “Nastavit ćemo s opremanjem struktura civilne zaštite i u tom smjeru već smo pokrenuli proceduru javne nabave vatrogasnih vozila za sve četiri općine u našoj Županiji”, rekao je između ostalog predsjednik Ćosić. Načelnik Grizelj je istaknuo odličan primjer suradnje Općine Grude i Županije Zapadnohercegovačke, te poželjevši uspješan rad djelatnicima Uprave civilne zaštite, rekao da je primjetno jačanje sustava zaštite i spašavanja od prije godinu dana od kada je na čelu ove Uprave ravnatelj Martinović. Novouređene prostorije Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke blagoslovio je grudski župnik fra Stanko Pavlović. Svečanost otvorenja novouređenih prostorija s dva glazbena broja upotpunio je širokobriješki glazbenik Ivan Šušak, a program je vodila Ivana Bošnjak glasnogovornica Zavoda za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke.

Prostorije Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke uz Ured ravnatelja imaju još tri ureda, Operativni centar i pomoćne prostorije, a sve je smješteno na 75 m². Prostorije su tehnički opremljene računalnom i mrežnom opremom, klimatizirane, opremljene video nadzorom, vatrodojavom i elektronskom evidencijom radnog vremena.

SirokiBrijeg.info