Otvoren 17. Mediteran Film Festival

ŠIROKI BRIJEG – U srijedu 24. kolovoza u Širokom Brijegu otvoren je 17. Mediteran Film Festival, jedan od najznačajnijih filmskih događaja u BiH i regiji.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja, u prepunom kinu Borak, prikazan je kratki igrani film ‘Na papiru’, koji su posljednjih tjedana pod vodstvom Lucy Eagleson i Tylera Gundersona, u Širokom Brijegu snimili srednjoškolci polaznici MFF radionica zajedno s kolegama, mladim filmašima iz Amerike.

mff2582016 2

Festival je službeno otvorenim proglasio Miro Kraljević, gradonačelnik Širokog Brijega, dok su se prisutnima obratili i Zora Dujmović, federalna ministrica kulture i sporta, te Milan Bandić gradonačelnik Zagreba.

Prvi dan MFF-a obilježile su projekcije filmova ‘Domaćih autora’, te su već od 17 sati prikazani filmovi ‘Petrin izbor’ Ivana Čolaka, ‘Rock’n roll ludost ‘ Marija Ćužiča i ‘Druga obitelj’ Zdenka Jurilja.

Program u konkurenciji ovogodišnjeg Festivala, koji broji 22 dokumentarna filma, otvorio je film ‘Turizam’, hrvatskog redatelja Tonćija Gaćine. U konkurenciji dugometražnog dokumentarnog filma, publika je imala priliku vidjeti i talijanski film ‘Napolislam’, redatelja Ernesta Pagana.

mff2582016 1

Iz programu ‘HBO Adria’, projekcijom dokumentarnog filma ‘Chuck Norris u borbi protiv komunizma’, prikazanim na otvorenom kinu u središtu Širokog Brijega zatvoren je prvi dan 17. MFF-a.

Uz velik broj filmova, ono po čemu je ovaj Festival i poznat jeste druženje i zabava koje je na filmskom trgu u središtu grada i širokobriješkom hotelu Park potrajalo do ranih jutarnjih sati.

17. Mediteran Film Festival s ponosom je i ovu godinu organiziran uz potporu ureda Specijalnog predstavnika Europske unije u BiH, Američkog veleposlanstva u BiH te generalnog pokrovitelja HT Eroneta.

mff2582016 4

Više informacija o programu 17. Mediteran Film Festivalu, koji će trajati do subote 27.kolovoza potražite na službenim web (www.mff.ba) i Facebook (https://www.facebook.com/pages/MEDITERAN-FILM-FESTIVAL) stranicama.

SirokiBrijeg.info