Home Vijesti Politika Osvrt na održani štrajk upozorenja u MUP-u ŽZH

Osvrt na održani štrajk upozorenja u MUP-u ŽZH

0
Osvrt na održani štrajk upozorenja u MUP-u ŽZH

Naime, dana 03.07.2017. godine u vremenu od 10,00 do 11,55 sati u svim ustrojbenim jedinicama MUP-a ŽZH održan je štrajk upozorenja u organizaciji Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH.

Održana akcija je u svojoj svrsi organiziranja je ostavrila potpuni učinak.

U prilogu Naše TV Milenko Madunović je izrekao kako su u održanom štrajku upozorenja sudjelovala dva djelatnika, što doista nije točno, a imat će kome to dokazati jer Sindikat raspolaže drugačijim informacijama i u kontaktu s većim brojem pojedinaca utvrđeno je da je velik broj djelatnika sudjelovao u štrajku. O tome slijedi tužba za klevetu, baš nas sve skupa zanima kako će dokazati te tvrdnje.

Ovakvi neodgovorni nastupi u medije, doista čine štetu Sindikatu, jer je riječ o neistinama, koje se pokušavaju provući kroz članstvo, kako bi se štrajk onemogućio u budućnosi. Također, pridružuje mu se i Naletilić ponovnim tvrdnjama da je štrajk nezakonit. Obzirom da je riječ o sporu između Sindikata i MUP-a, tko je dao za pravo Naletiliću da tvrdi o nelegalnom štrajku.

Sindikat je u svim fazama poduzeo sve moguće mjere i radnje da se štrajk održi, dok MUP to nije učinio, pa te propuste svaljuju na Sindikat.

Protiv Naletilića slijedi nadopuna kaznene prijave, samo neka nastave.

Kako se sve to odvija pod patronatom Ministra Zdravka Boras još smo jačeg stava u traženju njegove smjene, jer je najodgovorniji za ovaj odnos prema Sindikatu, odnosno agresije prema sindikalcima.

Ovakvim nastupima samo izazivaju i pozivaju nas na daljnje akcije, odazvat ćemo se tim pozivima i jasno im poručujemo sljedeće:, tek smo servirali „predjelo“ slijedi „glavno jelo“ a daleko smo od „deserta“ .

Za štrajkački odbor
Predsjednik: Vjekoslav Markota