Home Vijesti Crna kronika Osumnjičenom za razbojništvo u Ljubuškom produljen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za razbojništvo u Ljubuškom produljen pritvor za još tri mjeseca

0
Osumnjičenom za razbojništvo u Ljubuškom produljen pritvor za još tri mjeseca

Što se tiče kaznenog djela Razbojništva iz čl. 289 st. 2 u vezi sa st. 1 KZ F BiH u vezi sa čl. 31 istog Zakona, koje se dogodilo dana 22.9.2017. godine u Ljubuškom, na štetu automat kluba, a vezano za produljenje pritvora. Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH dao nam je slijedeću izjavu:

Županijski sud u Širokom Brijegu osumnjičenom T.Ć. (36) produljio je pritvor za još tri mjeseca. Sud je prihvatio prijedlog Županijskog tužiteljstva ŽZH i produljio pritvor osumnjičenom zbog opasnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo.

Protiv odluke Županijskog suda u Širokom Brijegu dozvoljena je žalba. O eventualnoj žalbi odlučivat će Vrhovni sud F BIH u Sarajevu, kazao je za portal SirokiBrijeg.info Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Podsjećanja radi, T.Ć. se sumnjiči da je zajedno sa I.R. i Z.S. počinio kazneno djelo razbojništva. Navedeni trojac se sumnjiči da je dana 22.9.2017. godine uz uporabu vatrenog oružja od djelatnice automat kluba u Ljubuškom oduzeo određeni iznos novca. Tom prilikom osumnjičenici su maskirani i sa automatskom puškom AK-47 ušli u automat klub. Odmah po ulasku zatražili su novac, te iz automatske puške ispalili jedan hitac u neposrednu blizinu djelatnice. Nakon što su uzeli novac koji su pronašli u prostorijama automat kluba, vozilom su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Osumnjičeni T.Ć. u pritvoru se nalazi od 8.11.2017. godine, I.R. od 17.10.2017. godine, a Z.S. od 10.10.2017. godine.

SirokiBrijeg.info