Home Vijesti Politika Osobna patetika i traženje sažaljenja ne mogu biti dio predizborne kampanje u Ljubuškom

Osobna patetika i traženje sažaljenja ne mogu biti dio predizborne kampanje u Ljubuškom

0

LJUBUŠKI – Pokojni Franjo Tuđman je sigurno zabrinut. Jedan od rijetkih pozitivnih političara iz novije hrvatske povijesti nikada nije mogao ni zamisliti da je njegova prohrvatska ideja, na malom hrvatskom području u općini Ljubuški, mogla zastranjati od strane trenutačnih političkih protagonista, osramotivši ne samo HDZ, već i Hrvate u cjelini.

U trenutku kada je općina na koljenima, nije niti za očekivati da ljudi, što je dovedoše u takvo stanje, mogu prestrašeni, nesigurni i afektni, razumno prosuđivati i u političkoj kampanji ponuditi barem poneku suvislu ideju, ako nema planova i strategija.

Ljubuški nema nikakvih planova već dva desetljeća. Politika se svodi na borbu za fotelje svake četiri godine. Narod gleda, zuji, prestravljen od “moderne” unutarstranačke službe sigurnosti po principu socijalističke represije, a političari siju strah od još neotkrivenih središta moći koji samo “lažu i lažu”.

Bilo je kanalizacije, lovačkih kuća i mrtvačnica

Načelnik općine se večeras u Vitini dotakao svojih najvećih uspjeha: kanalizacije napravljene novcima Ministarstva poljoprivrede BiH, asfalta od Federalnog ministarstva prometa, a lovačke kuće i mrtvačnice je ostavio po strani. Nije kazao gdje je straštio 100 milijuna KM za 12 godina vladanja napravivši dug od 20 milijuna KM, uništivši JKP Ljubuški, Vinariju i zaduživši općinu za 10 milijuna KM.O radnim mjestima nije govorio, jer Ljubuški nije spasio niti jedno proizvodno radno mjesto iz predratnog vremena, a bilo ih je 3.700.Bio je patetičan, tražio je sažaljenje od članova HDZ BiH, jer je kako kaže na meti onih koji o njemu lažu. Neki članovi stranke i osjećajni gosti su u jednom trenutku pomislili da će se rasplakati.

Izgleda da se on ne može u ovom trenutku izdići iznad tih “laži”, jer su one istina i općinska stvarnost, a kamoli da predloži neku ideju, plan ili strategiju da općina napravi pomak naprijed.Njegova poseljačena politika je ideje uzimala po lokalnim birtijama, a razrađivala ih s probisvijetima na partijama karata.

To Ljubuški nije zaslužio

Upravo je predizborna kampanja pravo vrijeme da se pred Ljubušake u stvarno preozbiljnom trenutku iznese istina. To je zadatak svakog domoljuba, intelektualca i hrvatskog čovjeka, a javnost to očekuje.

Ljubuški traži prosperitet, razvoj, budući načelnik mora biti načelnik svih Ljubušaka, a ne kao do sada odabranih klimoglavaca. On mora raditi u svom uredu, sa svojim suradnicima, omogućiti im usavršavanje i izražavanje vlastitih ideja, imati odličnu komunikaciju u državi, te transparentno voditi sve općinske resore i osobito financije. Mora se truditi osigurati sve uvjete za investicije i naravno komunicirati sa svima koji su relevantni čimbenici da se pokrene investicijski ciklus.

Ljubušacima je prevelika cijena nasjedati na patetične riječi ucviljenog političara, kojem je godilo tapšanje, jer je istina jedna i ona će narednih dana ponovno biti predstavljena sugrađanima (institucije su je potvrdile), ozbiljnim i odgovornim ljudima, a članovima HDZ-a je krajnje vrijeme da reorganiziraju stranku, koja mora doživjeti katarzu. HDZ kao Hrvatski pokret iz 90-tih, je poodavno otišao na krivo. Šteta zar ne?

Za kraj Vam pokazujemo fotografiju iz Londona snimljenu prije dva sata fotoaparatom jedne ljubuške studentice arhitekture, da nas asocira na nešto napredno i da počnemo razmišljati da se izvučemo iz bijede znanja, sirovih politika i nacionalnog beznađa, jer Ljubuški se ne može vezati uz Beograd, koliko god to Dragan Čović htio.

Ljubuski.info

Exit mobile version