LJUBUŠKI – Osnovna škola Tina Ujevića u Vitini je proslavila svoj Dan škole. To je prigoda da se pokažu uspjesi učenika i nastavnika, ali i da se zbroje rezultati rada u školskoj godini koja dolazi kraju. A kada su u pitanju aktivnosti i uspjesi, tada se ova škola svrstava u jednu od najuspješnijih, ne samo u općini nego i šire.

Već od samog jutra veselje učenika nagovještavalo je svečanost koju ova škola organizira svake godine, a bilo je posebno veselo jer su učenici i njihovi učitelji proslavili 113-tu obljetnicu njezina rada i postojanja. U školskoj dvorani održan je kulturno-zabavni program izvedbom niza igrokaza, recitacija i pjesama. Kako i priliči ravnateljica Kornelija Biško iskoristila je priliku učenicima i djelatnicima škole čestitati njihov dan.

otvlj 762016 3

“Radosna sam što zajedno obilježavamo Dan škole. Svi mi ostavljamo tragove na krhkom dječjem licu, ali je važno kakve tragove ostavljamo i po čemu će nas pamtiti. Mašta je puno važnija od znanja. Može se sve znati, a ništa ne napraviti, dok se s malo mašte može napraviti sve.

Dakle, ni roditelji, ni mi učitelji, djecu ne pripremamo za sebe nego za njihov život te ih stoga za taj život moramo i osposobiti, moramo ih zajedno s njim i otkriti i onda ih, slobodne pustiti. U školi u tom smjeru činimo dvije stvari: Osiguravamo kvalitetu učenja i poučavanja te potičemo razvoj uljuđene osobnosti koja poštuje sebe i druge, razvija se do svojih krajnjih mogućnosti, surađuje s drugima, razvija samokontrolu i kao tolerantna osoba razrješava sukobe mirnim putem. Jako je važno da u osnovnoj školi učenik nauči kako dobro živjeti sa sobom i drugima. Iza nas je još jedna završena školska godina, postavljamo pitanja: gdje smo, kamo idemo i koji su nam pravci razvoja.” rekla je ravnateljica Biško.

Dijelile su se zahvalnice i knjige za uspjehe postignute u športu, učenju te pobjednicima u drugim natjecanjima. U školskoj 2015./2016. godini učenici su sudjelovali u svim natjecanjima u županiji. Zajedno sa svojim nastavnicima pripremali su se prije ili nakon redovne nastave te neki od njih ostvarili vrlo značajne rezultate.

otvlj 762016 2

Ravnateljica je posebno čestitala i uručila priznaje učenicima generacije te im zaželjela uspjeh u daljnjem školovanju i životu. Zbrajanjem glasova na razini cijele škole učenica generacije je Glorija Bebić, a za učenika generacije PŠ Klobuk izabran je Viktor Artuković.

Škola je učenike generacije nagradila knjigom Hrvatski pravopis i diplomom koju je uručila ravnateljica škole, tom prilikom naglasivši kako se rad i trud isplati i služi za osobni razvoj, a znanje, vještine i radne navike koje su stekli u ovoj školi da će im koristiti u daljnjem školovanju.

Druženje se nastavilo uz nogometni dvoboj domaćih učenika protiv gostiju učenika Osnovne škole Ante Brune Bušića – Rakitno.

Više fotografija na: LJportal.com