Osnovna škola „fra Stipan Vrljić“ u Drinovcima bogatija za parking za bicikle

Dana 28. listopada 2020. godine, inicijativom Osnovne Škole „fra Stipana Vrljić“, postavljeno je parking stajalište za bicikle, kako bi se potaknulo i osvijestilo na potrebu za korištenjem prijevoznih sredstava koja manje zagađuju okoliš, te je u sklopu navedenog održana i radionica s djecom.

Inovativnost te poticaj svijesti kod mladih su ključni za pomake koji se od društva očekuju u sadašnjosti i budućnosti, kako bi očuvali prirodu za normalan i zdrav život svakog pojedinca.

Kroz projekt je planirano poticanje mjesečnih Inicijativa kroz godinu u lokalnim zajednicama Županije Zapadnohercegovačke, kako bi se podigla svijest o zaštiti okoliša kroz organiziranje različitih aktivnosti na terenu.

Pozivamo sve građane, da ukoliko imaju prijedlog neke Inicijative u njihovoj zajednici, a potrebna im je potpora, se obrate na mail Udruge EKO ZH info@ekozh.org.

U sklopu projekta „Misli o prirodi“, koji financira Vlada Švedske, a provodi Centar za promociju civilnog društva (CPCD), formirani su Eko HUB-ovi na području Bosne i Hercegovine. Udruga za razvoj kulturu i okoliš EKO ZH je kao koordinator nositelj Eko HUB-a Široki Brijeg, na području Županije Zapadno-hercegovačke.

SirokiBrijeg.info