U četvrtak 15.2.2018.g. u O.Š. Kočerin održan je inicijativni sastanak za osnivanje taekwondo kluba koji će funkcionirati na prostoru grada Širokog Brijega, točnije Mjesne zajednice Kočerin.

Inicijativa za osnivanje kluba je došla od nekolicine roditelja, ravnatelja O.Š. Kočerin i Petra Bobana koji zajedno sa svojim pomoćnicima posljednjih godinu dana, kroz sportsku sekciju, provodi treninge taekwondoa u Kočerinu. Inicijativa je jako dobro podržana od strane svih prisutnih, razgovaralo se o samom imenu kluba kao i o budućem rukovodstvu.

U ponedjeljak 26.2.2018. godine u 19.00 sati u prostorijama O.Š. Kočerin održati će se osnivačka skupština kluba na kojoj će se definirati detalji i izabrati rukovodstvo kluba. Treninge će nastaviti provoditi treneri iz taekwondo kluba „Poskok“ iz Posušja koji je jedan od najuspješnijih taekwondo klubova u BiH a održavati će se u prostoru O.Š. Kočerin.

U Kočerinu trenutno trenira 22 polaznika koji marljivo treniraju i već imaju sportske rezultate iza sebe koje su ostvarili na Prvenstvu Herceg-Bosne 2017 u Posušju. Sekcija je sa radom počela prije godinu dana i u početku brojila je oko 50 članova, nakon ljetne pauze broj se smanjio ali se kvaliteta rada povećala. Aktivni članovi se pripremaju za polaganje višeg žutog pojasa, kao i za predstojeća natjecanja a uvjeti rada su odlični.

Nakon osnivanja klub će otvoriti nove upise za svu djecu sa prostora Kočerina i okolice koji se žele baviti ovim olimpijskim sportom. Poznato je da su kočerinjanke i kočerinjani jako talentirani sportaši a po saznanjima ovo će biti prvi registrirani sportski kolektiv na prostoru Kočerina.

SirokiBrijeg.info