Osam činjenica o erekciji koje bi trebao znati svaki muškarac kao i žena!

Ankete pokazuju da je oko trećine muškaraca često nezadovoljno s trajanjem i snagom erekcije, a i ostali su povremeno razočarani svojim postignućima. Čak i ako si u životu vidjela mnogo nagih muškaraca, vjerojatno ima još stvari u koje nisi upućena.

Znaš li da postoje tri vrste erekcije? Refleksna erekcija nastaje kao posljedica tjelesnog dodira, psihogena nastaje od maštanja ili vidnog i slušnog podražaja, dok se noćna javlja tijekom spavanja.

Važnost krepkog sna

Dobar i neprekinut san povoljno utječe na spolni nagon i na opću energiju. Ako muškarcu nešto ometa san ili ga razbuđuje, njegove će erekcije u budnom stanju biti rjeđe ili slabije, a niti libido mu neće biti velik.

Suzdržavanje

Ako se muškarac nekoliko dana suzdržava od spolnih odnosa, kod sljedeće stimulacije će više krvi ući u penis, što podrazumijeva jaču erekciju. Poželi li muškarac da žena stekne dojam da mu je penis veći, trebao bi apstinirati nekoliko dana.

Uloga oralnog seksa

Jedno je istraživanje pokazalo da su muškarci koji su primili oralni seks neposredno prije mjerenja dužine spolovila zabilježili veće dimenzije od onih koji su mjerili erekciju nakon samozadovoljavanja.

Iskrivljenost je ispravna

Ako je penis u stanju erekcije donekle svinut, to je normalno. Naime, malo iskrivljenje penisa nije patološka pojava. No, ako je krivulja velika ili izaziva nelagodu, možda je tkivo unutar penisa oštećeno. U tom slučaju, treba posjetiti urologa.

Pitanje privatnosti

Odsustvo privatnosti na mjestu za intimne susrete može ugroziti erekciju. Ako se u susjednim sobama nalaze cimeri ili rodbina, muškarcu može trebati više vremena da postigne erekciju, a možda će morati potražiti mirnije mjesto.

Pretilost je prijetnja

Muškarci koji su pretili imaju znatno nižu razinu testosterona, što nepovoljno utječe na sve aspekte seksualnosti – uključujući učestalost odnosa i izdržljivost. Održavanje zdravog indeksa tjelesne mase vrlo je važno za kvalitetan seksualni život.

Štetni duhan i alkohol

Istraživanja su pokazala da muškarci koji pate od erektilne disfunkcije uzrok tome mogu potražiti u prekomjernom uživanju u duhanu i alkoholu. Suzdržavanje od tih toksičnih tvari može ih učiniti boljima u krevetu.

Prezervativi i erekcija

Mnogim korisnicima prezervativa treba više vremena i dodatne stimulacije za postizanje i zadržavanje erekcije.

Zdravakrava.ba