Općinski sud u Širokom Brijegu dana 3. rujna 2019. godine odbio je prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom V.M. (45) iz Posušja koji se sumnjiči zbog kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nedopuštenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari.

Dana 29. kolovoza 2019. godine pripadnici Granične policije BiH liši su slobode V.M. kojeg su u mjestu Vir, općina Posušje zatekli kako zalijeva stabljike indijske konoplje, kojom prilikom su izuzete 84 stabljike indijske konoplje, a naknadnim pretresom obiteljske kuće osumnjičenog pronađeno je 20 komada vojnog streljiva.

Prošle godine osumnjičenom V.M. određen je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je kao supočinitelj zasadio i uzgajao 2.246 stabljike indijske konoplje. S obzirom da je osumnjičeni ponovno dana 29. kolovoza lišen slobode Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu podnijelo je prijedlog za određivanje pritvora istom zbog postojanja opravdane bojazni da će ponoviti kazneno djelo, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstvo u Širokom Brijegu.

Općinski sud u Širokom Brijegu odbio je prijedlog Tužiteljstva za određivanje pritvora i osumnjičeni je pušten na slobodu.

SirokiBrijeg.info