Vijeće Općinskog suda u Ljubuškom odbilo je žalbu Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu i potvrdilo rješenje o odbijanju pritvora koje je prethodno donijela sutkinja toga suda.

Kako je već ranije poznato, a što je portal SirokiBrijeg.info kazao Josip Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti ŽT ŽZH, Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu zatražilo je određivanje pritvora osumnjičenicima J.R. (40) i D.T. (21) iz Gruda, zbog napada na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti i oštećenja tuđe stvari.

Tužiteljstvo je tražilo određivanje pritvora zbog opasnosti da će osumnjičenici ponoviti kazneno djelo, temeljeći svoj zahtjev na težini kaznenih djela, prošlosti i osobnosti osumnjičenika.

D.T. je osumnjičen da je dana 27.5.2018. godine ispred kafića „D…“ u Grudama vozilom škripajući po cesti narušavao javni red i mir.

Kada su ga policijski službenici sustigli izdali su mu usmenu naredbu da zaustavi vozilo, isti se oglušio i nastavio kretati prema Ljubuškom. Dolaskom do tvornice „V…“ izvršio je polukružno okretanje i prošao pored dva policijska vozila koja su mu popriječila put i ponovno se zaustavio ispred kafića „D…“.

Nakon što mu je izdata naredba da pođe u policijsku postaju, D.T. je počeo policijske službenike vrijeđati, omalovažavati i prijetiti im. Pružajući aktivni otpor nogom je udario policijsku službenicu u predjelu abdomena, nakon čega ju je osumnjičeni J.R. odgurnuo i zaprijetio joj riječima – sad ću vas u stanici sve postrojiti, j…i vas i policiju cijelu i načelnika koji vas je poslao –

Dok se nalazio u prostoriji za zadržavanje osumnjičeni D.T. je zaprijetio policijskim službenicima da će ih sve zaklati, pobiti njih, kao i njihovu djecu.

POVEZANE VIJESTI:

Županijsko tužiteljstvo uložilo žalbu na odluku puštanja na slobodu napadača na policajce

SRAMOTNA ODLUKA OPĆINSKOG SUDA U LJUBUŠKOM: Na slobodu pošteni napadači na policajce!

SirokiBrijeg.info