Općinski načelnik Posušja u Zagrebu potpisao ugovor za nastavak izgradnje Osnovne škole fra Petra Bakule

U prostorijama Matice Hrvatske u Zagrebu potpisani su ugovori za projekte pomoći Hrvatima u Bosni i Hercegovini sukladno odluci Vlade Republike Hrvatske od 14. rujna ove godine. Prisutnima se u ime Vlade RH obratio ministar vanjskih poslova Miro Kovač koji je u svom govoru istaknuo da Hrvati imaju dvije domovine, Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu i da će nova hrvatska vlada povećati svoje napore da Hrvati postanu ravnopravan i konstitutivan narod u BiH.

Skupu se obratio i predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas koji je predstavljajući odobrene projekte istaknuo kako je cilj ovih projekta da se Hrvati u BiH osjećaju svoj na svome.

Općini Posušje je kroz ovaj natječaj odobren projekt izrade fasade na novoj Osnovnoj školi fra Petra Bakule. Izradom fasade spriječiti će se negativan utjecaj vremenskih prilika na vanjsku izolaciju ove škole, a također će se omogućiti nastavak unutarnjih radova sukladno financijskim mogućnostima. U daljnjim radovima očekuje se pomoć i viših razina vlasti, budući je općina Posušje po strukturi stanovništva najmlađa općina u Bosni i Hercegovini i prijeko joj je potrebna još jedna škola radi rasterećenja postojeće osnovne škole Ivana Mažuranića gdje nastavu pohađa preko 1400 učenika.

Ugovor je ispred Općine Posušje potpisao Općinski načelnik Branko Bago koji je istaknuo zadovoljstvo zbog potpisanog ugovora,ali i izrazio nadu da će se nova osnovna škola sada graditi nešto bržom dinamikom nego što je to do sada bio slučaj, priopćeno je iz Ureda načelnika općine Posušje.

SirokiBrijeg.info