Home Vijesti Ekonomija & Gospodarstvo OKLEN PARE: Lijanovići se “isprsili” sa 4,1 milijun KM za kupnju imovine Agrokomerca

OKLEN PARE: Lijanovići se “isprsili” sa 4,1 milijun KM za kupnju imovine Agrokomerca

0
OKLEN PARE: Lijanovići se “isprsili” sa 4,1 milijun KM za kupnju imovine Agrokomerca

U Općinskom sudu u velikoj Kladuši održana je sudska prodaja drugog dijela imovine Dioničkog društva Agrokomerc, odnosno dio Prehrambene industrije sa prilazima, objektima i postrojenjima, a najpovoljniji ponuđač je firma AC Food d.d. Velika Kladuša, članica AS Group, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako saznaje Klix.ba, na javnu prodaju imovine čija je vrijednost procijenjena na 21 milijun KM javila su se tri ponuđača.

Firma AC Food d.d. Velika Kladuša ponudila je 4,4 milijuna KM, Una Fruit d.o.o. Bosanska Krupa 4,2 milijuna KM i Lijanovići d.o.o. Široki Brijeg 4,1 milijun KM.

“Pobjednik je AC Food s ponuđenim iznosom od 4,4 milijuna KM. Sada slijedi rok od mjesec dana kada pobjednik licitacije treba uplatiti sredstva na naš račun kako bi prodaja bila u potpunosti završena”, kazao je za Klix.ba Ermin Mujić, direktor Agrokomerca.

AS Group je početkom ove godine, posredstvom svoje firme AC Food, već kupio trećinu postrojenja Agrokomerca. Tada je za 3,05 milijuna KM kupljena tvornica stočne hrane, pogoni za preradu voća i povrća i skladišni prostor. Početkom lipnja AC Food je preuzeo i proizvodnju Agrokomercovog brenda Tops.

Iz kompanije AC Food već su najavljivali da imaju strateški plan za čitav Agrokomerc te da će ga realizirati dio po dio.

Inače, imovina Agrokomerca, koja se prodaje u fazama, proteže se na ogromnom kompleksu veličine 270 dunuma u naselju Polje u Velikoj Kladuši i podijeljena je u tri cjeline.

Prvu čine tvornice stočne hrane, pržionica kave i prodaja voća i povrća, čiji je vlasnik odnedavno AC Food d.d. Velika Kladuša, odnosno AS Group. Drugi dio predstavlja mesna industrija, hladnjače i skladišta, čiji vlasnik će prema svemu sudeći također postati AC Food, dok treću cjelinu sačinjavaju tvornice za proizvodnju biskvita, čokolade i kakaa, za čiju prodaju još nije pokrenut izvršni postupak.

Klix.ba