Home Vijesti Crna kronika OGLASIO SE MUP ŽZH: Na zadnjem sjedištu vozila djelatnici PU Posušje su pronašli lovačku pušku i tri patrone za istu

OGLASIO SE MUP ŽZH: Na zadnjem sjedištu vozila djelatnici PU Posušje su pronašli lovačku pušku i tri patrone za istu

0
OGLASIO SE MUP ŽZH: Na zadnjem sjedištu vozila djelatnici PU Posušje su pronašli lovačku pušku i tri patrone za istu

Dana 1. svibnja 2020. na portalu SirokiBrijeg.info izlazi članak “Pokušaj ubojstva u Posušju – Tužiteljstvo nije tražilo pritvor”.

Iako su imali vremena javnost izvijestiti o ovom ozbiljnom događaju koji se zbio 29.travnja 2020., kao što to čine u slučaju zapljene 2 grama trave u roku 24 sati, to se nije zbilo.

Reagirali su tek danas (4.travnja), a i to bi bilo upitno bilo jer je bio “produženi vikend” pa bi se možda i preskočilo.

Ali nebitno sada to, priopćenje MUP-a ŽZH prenosimo u cijelosti:

“Dana 29.04.2020. godine u 21.44 sati PU Posušje je zaprimila prijavu od osobe D.L.(24) iz mjesta Rastovača, općina Posušje da je osoba K.G. (30) iz mjesta Drinovci, općina Grude, uputila prijetnje smrću osobi M.L.(23) iz mjesta Rastovača, općina Posušje.

Policijski službenici PU Posušje su odmah po zaprimljenoj prijavi izišli na mjesto događaja kojom prilikom su zatekli gore imenovanog K.G. u osobnom motornom vozilu ispred obiteljske kuće M.L., a na zadnjem sjedištu vozila su pronašli lovačku pušku i tri patrone za istu. Isto su privremeno izuzeli na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta, a osobu K.G. lišili slobode te istog ispitali u svojstvu osumnjičenog na okolnosti kaznenog djela iz članka 183. st.1 KZ FBiH Ugrožavanje sigurnosti.

Policijski službenici PU Posušje su o zaprimljenoj prijavi izvijestili dežurnog županijskog tužitelja ŽZH u Širokom Brijegu.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku, te po završetku istog policijski službenici PU Posušje će uputiti odgovarajuće izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH Široki Brijeg,” – priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

SirokiBerijeg.info