Održani obredi primanja i obećanja u Frami Ružići

GRUDE – U nedjelju 12. veljače 2017. godine u prepunoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Ružićima održani su obredi primanja, obnove obećanja i polaganja prvih obećanja u Franjevačku mladež (Framu) Ružići.

Svečano misno slavlje koje je predvodio fra Antonio Šakota, područni duhovni asistent Frame Hercegovina, započelo je u 18 sati ulaskom mladih framaša u crkvu.

frr1322017 3

Na početku misnog slavlja, ružićki župnik i duhovni asistent Frame, fra Tomislav Jelić pozdravio je sve prisutne, zahvalio se na dolasku svim framama iz cijele Hercegovine, kao i njihovim duhovnim asistentima što su došli uveličati ovo slavlje. Poseban pozdrav uputio je roditeljima framaša koji ih podržavaju na njihovom putu i fra Antoniu Šakoti, područnom duhovnom asistentu.

U bratstvo Frame Ružići primljeno je 30 mladih framaša, 11 ih je obnovilo svoja obećanja, a hrabrih 16 je pristupilo oltaru i po prvi put obećalo živjeti Evanđelje i odazvati se na svaki poziv dobra kao što je to činio sv. Franjo Asiški.

frr1322017 2

Mali zbor „Kristova ruža“ iz Ružića dodatno je uveličao misno slavlje svojim pjevanjem. Nakon blagoslova i zajedničkog fotografiranja, uslijedila je zakuska, a uz ples, pjesmu i veselje potrajala je zabava na framaški način.

Fotografije na: Grude-online.info