Održana tradicionalna Večer folklora i kulturne baštine ‘Brijeg Široki slavno ti je ime’

U organizaciji KUD-a ‘Ganga’ i Grada Širokog Brijega na Trgu širokobrijeških žrtava održana je Večer folklora i kulturne baštine ‘Brijeg Široki slavno ti je ime’.

Na ovoj večeri folklora i kulturne baštine s gangom, diplama, guslama i izvornim pjesmama s područja Hercegovine predstavilo se 14 folklornih skupina, odnosno kulturno-umjetničkih društava:

KUD ‘Ganga’, HKUD ‘Herceg Stjepan’ Blagaj-Buna, HKUD ‘Blćani’ Gangaši ‘Žaer i ekipa’, ‘Ćipa i ekipa’, ‘Braća Bošnjaci’, ‘Mile Sesar i ekipa’, ‘Vencel Alpeza i ekipa’, HKUD ‘Sveti Ante’ Cim, diplar Marin Ćorić, HKUD ‘Brda’ Izbično, HKUD ‘Sveta Ana’ Ljuti Dolac, HKUD ‘Crnač’ i KUD ‘Rakitno’. Ovu večer folklora otvorio je domaćin KUD ‘Ganga’ na čelu kojega je Mate Anić s gangom ‘Gango moja i ganganje moje svake sam te okusio boje’.Večer je nastavljena s bećarcem koji su izveli članovi HKUD-a ‘Herceg Stjepan’ Blagaj-Buna ‘Evo braće evo i bećara svi su redom s Bune kod Mostara’. Potom je slijedila ganga iz Rakitna, Jara, Ledinca, Gruda, Dužica, Grabove Drage, diple, ženski bećarac s Blata …

Voditelj programa bio je Marinko Mikulić, a druženje je uz okrijepu koju su priredili organizatori nastavljeno do kasnih noćnih sata.

SirokiBrijeg.info