Održana Skupština HŽRK-a Grude, izabrana nova ekipa u Upravni odbor, Milan Bandić počastio maminom pitom!

Pod predsjedanjem Ivane Grizelj, poznate grudske odvjetnice, održana je Skupština HŽRK-a Grude, u prostorijama agroturizma Marića gaj u Grudama. Na sjednici je predstavljeno izvješće o radu HŽRK Grude za sezonu 2016/2017.

U opsežnom izvješću koje je predstavio predsjednik kluba Zoran Trlin, sezona je ocijenjena kao jednom od najuspješnijih u povijesti kluba. Klub je osvojio naslov prvaka BiH u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Zbog lošeg funkcioniranja i neodgovornosti Rukometnog saveza BiH nije odigrana završnica Kup-a BiH, a i tu je HŽRK Grude stigao do završnice, i to četvrti put zaredom. Samo u školi rukometa, jednoj od najboljih u državi u sezoni 2016/2017 sudjelovalo je i do 60 djevojčica. Klub je sudjelovao na raznim turnirima, te je i sam organizirao prvi ženski rukometni kamp za mlađe dobne skupine na kojem je sudjelovalo više od 80 djevojčica. Što se tiče plana rada, Trlin je istaknuo kako će HŽRK Grude biti i ostati središte za razvoj najboljih mladih rukometašica iz Hercegovine, cilj je poboljšati međunarodni status kluba i međunarodnu suradnju i nastaviti uspješan rad i postizanje vrhunskih rezultata seniorske ekipe. Nastavlja se i rad na školi rukometa, jačanju stručnog stožera, financijskoj stabilnosti kluba, kao i borbi za jednakopravnost ženskog sporta. Skupština je jednoglasno usvojila spomenute točke o kojima se govorilo, kao i financijsko izvješće kluba.

Također, na prijedlog Zorana Trlina u Upravni odbor, umjesto Ivane Kondže i Ivana Vukoje koji su podnijeli molbu da ih se zbog privatnih i drugih obveza razriješi iz Upravnog odbora, predloženi su Jure Bandić i Željko Andrijanić. Skupština je jednoglasno udovoljila molbi spomenutih, te potvrdila imenovanje Jure Bandića i Željka Andrijanića u Upravni odbor državnih prvakinja. Također, na mjesto potpredsjednice Skupštine HŽRK-a Grude, umjesto Ivane Kondže, imenovana je Marija Buntić, voditeljica Odjela za odnose s javnošću Elektroprivrede HZHB, koja je i zlatni sponzor HŽRK-a Grude, te je i taj prijedlog jednoglasno usvojen.

– Nama je čast i zadovoljstvo podržati prvakinje države. Mi ćemo biti uz klub, dati ćemo sve od sebe, raditi i truditi se kako bi klub bio još uspješniji i kako bi još više rastao i razvijao se, kazala je nova potpredsjednica Skupštine Marija Buntić.

Zadovoljna je bila i Klaudija Bubalo direktorica ŽRK-a Lokomotiva Zagreb, koje su osvajačice europskog EHF-ovog Challenge kupa. Upravo je klub darovao trenirke, zimske jakne, tenisice i lopte za prvakinje BiH. – Naša uspješna suradnja će se nastaviti u okvirima naših mogućnosti i na obostrano zadovoljstvo naša dva kluba, kazala je Bubalo i čestitala vodstvu kluba, članovima Skupštine i svima koji daju svoj doprinos kako bi Gruđanke bile prvakinje države.

Uz sve to, direktorica ŽRK Lokmotiva Zagreb Klaudija Bubalo i predsjednik HŽRK Grude Zoran Trlin su predstavili i prvu razmjenu igračica dva kluba. Tako će dosadašnja članica ŽRK Lokomotiva Zagreb Edina Demić sljedeće sezone nastupati za HŽRK Grude, a igračica HŽRK Grude Klara Mikulić će nastupati za RK Lokmotiva Zagreb.

Uručeni su i prigodni darovi Gabrijeli Gudelj koja karijeru nastavlja u dalekoj Norveškoj, o čemu je portal Grude.com ranije radio veliku priču.

Naposljetku, igračice i vodstvo kluba posjetili su i grudski načelnik Ljubo Grizelj i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić koji je počastio nazočne pitom koju je, kako je rekao, pravila majka Blagica, a nazočni su posvjedočili njenim vrhunskim kulinarskim sposobnostima i u poznim godinama života. Sa svojim Gruđanima i ostalim gostima Bandić, počasni predsjednik HŽRK Grude, zadržao se nekoliko minuta, te zaželio sreću i puno uspjeha na početku nove sezone obećavši da neće zaboraviti svoje Grude. Također, prigodne darove gostima iz Zagreba uručio je i grudski načelnik Ljubo Grizelj, čime je stavljena točka na i jednog uspješnog druženja koje bi, prema svemu sudeći, moglo biti jamac novih uspjeha bosanskohercegovačkog ženskog rukometnog prvaka.

Više fotografija na: Grude.com