Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u sklopu provođenja aktivnosti Nastavnog plana i programa edukacije, obuke i osposobljavanja u sustavu zaštite i spašavanja u 2019. godini, u suradnji s Crvenim križom Županije Zapadnohercegovačke organizira obuku pripadnika svih vatrogasnih postrojbi u Županiji Zapadnohercegovačkoj iz pružanja prve pomoći.

Obuka pripadnika vatrogasnih postrojbi održana je u Vatrogasnom domu u Širokom Brijegu za pripadnike Profesionalne vatrogasne postrojbe Široki Brijeg i DVD-a Mokro. Voditelj obuke bio je instruktor Luka Grgurić. Obuka pripadnika Profesionalne vatrogasne postrojbe Grude i zaposlenika Uprave civilne zaštite ŽZH održana je u prostorijama Crvenog križa u Grudama. Voditelj obuke bio je instruktor Tomo Miloš. Obuka pripadnika Profesionalne vatrogasne postrojbe Posušje i Profesionalne vatrogasne postrojbe Ljubuški iz pružanja prve pomoći održat će se tijekom sljedećeg tjedna.

Pripadnici vatrogasnih postrojbi koji prođu ovu obuku dobit će potvrdu od strane Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke o pohađanju obuke, priopćeno je iz Uprave CZ ŽZH.

SirokiBrijeg.info