JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški, odjel Knjižnica Ljubuški, u suradnji s Hrvatskim kulturnim društvom Napredak u Mostaru, organizirala je književnu večer s admiralom Davorom Domazetom – Lošom.

Admiral se na književnoj večeri nadasve osvrnuo na svoju knjigu „Admiralovi zapisi – Što je istina“. „Poncije Pilat pita Krista što je istina. A on, ne zna da istina stoji pred njim. To vam je Krist, to je sve “Biblija”, to je “Novi zavjet”, u jednoj rečenici – Krist je istina!. Zbog toga što je Istina vidjet ćete kako se onaj razbojnik preobličava, prešućuje, iskrivljuje i koješta drugo. Dakle, ova knjiga počiva na tvrdnji da dans živimo vremena svega ovoga ovdje nabrojanog, od “Istanbulske konvencije” do migracija, koje su plan, sotonski plan. Na djelu Adama Weishaupta, oca iluminizma i tvorca plana o novom svjetskom poretku, je rekao “Kontrolirajte informacije i tada žele imati kontrolu nad ljudskim umovima i svim što to sa sobom povlači.”. Oni nama kontroliraju naš um, a glavno sredstvo za kontrolu uma su mediji. Tako su se danas, na temelju ovoga što je Adam Weishaupt rekao, mediji sveli samo an to da iskrive istinu odnosno da je izobliče“, istaknuo je admiral Domazet – Lošo.

Razlog novih ratova u svijetu admiral Lošo vidi u borbi za vodu. Kao primjer je naveo rijeku Omblu, koja je jedinstvena u Europi jer je najkraća po dužini a ima najveću količinu protoka vode. Admiral je rekao: “Nije bogatstvo ni zlato, ni račun, nego bogatstvo je zemlja i znanje a nama oduzimaju zemlju i zato prazne Slavoniju.” Kao razlog pražnjenja Hercegovine admiral Lošo je kazao da se prazni zbog vjere, identiteta i rasadništva Hrvata.

Na kraju svoga izlaganja admiral Lošo je rekao da ima načina kako se oduprijeti zlu kazavši: “Europo ponovno otvori vrata Kristu”.

Moderatorica programa je bila Anamarija Nosić, dok se pak za glazbeni ugođaj pobrinuo Mihael Rašić, učenik. razreda Osnovne glazbene škole Ljubuški.

Knjižnica Ljubuški