Održana “IV. Večer gange, gusala i dipala” u Ljubuškom

LJUBUŠKI – U prepunom restoranu ” Ivma” u Donjim Radišićima, u nadi da se tradicionalna narodna pjesma sačuva od zaborava održana IV. Večer Ganga, gusle, diple”. Nakon himne i minute šutnje, Božji blagoslov je zazvao humački gvardijan fra Velimir Mandić.

Uslijedio je službeni dio programa na kojem je nastupilo oko 120 najboljih guslara, gangaša i diplara Hercegovine i Dalmatinske zagore pred više od 400 posjetitelja.

ljggd 15052016 2

Program je vodio Mile Kraljević, a nakon što su s nastupom završili oni koje je predvodio organizator, nastavilo se pjevati na pozornici i za stolom.

Prema riječima Željka Keže, predsjednika Udruge “Ganga, gusle, diple” iz Ljubuškog svrha ovakve manifestacije je mladima pokazati našu narodnu pjesmu i tradiciju našeg kraja te vratiti gangu među mlade koji su je i stvorili.

Potporu u organiziranju događaja dao im je načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić, predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić, ministar financija ZHŽ-a Toni Kraljević, predsjednik Skupštine ZHŽ-a Ante Mišetić te određen broj domaćih poduzetnika.

LJportal.com