Održana 34. sjednica OV Ljubuški

LJUBUŠKI – Danas održana 34. sjednica OV Ljubuški sa 16 točaka dnevnog reda trajala je sat i pol.

U prvom dijelu sjednice koji je trajao skoro sat vremena uz točke koje su se odnosile na Informacije o radu u 2015. i program rada za tekuću godinu Gimnazije i SSŠ Ruđera Boškovića, potom Izvješća o radu za proteklu i program rada za tekuću godinu osnovnih škola na području općine Ljubuški kao i Osnovne glazbene škole Ljubuški vijećnici su aktivno razgovarali o problemima smanjenja broja učenika koji se upisuju u škole, velikom broju učenika koji pohađaju škole u susjednim mjestima u Hrvatskoj, samoposlužnim aparatima za slatkiše koji su postavljeni u nekim školama, praćenju ponašanja djece i mladeži u školama, sanaciji okružja i dvorišta u područnim školama Miletina i Šipovača, pronalasku rješenja za smještaj OGŠ Ljubuški, te najviše o mogućnostima uvođenja školskih uniformi u osnovne škole na području Ljubuškog.

Sve točke su usvojene, a usvojeno je i Izvješće o radu za 2015. godinu i Program rada za 2016. godinu Općinskog pravobraniteljstva Ljubuški koje je dobilo i pohvalu vijećnika. Na sjednici se razgovaralo o pitanjima koje tište braniteljsku populaciju, odnosno o postupku revizije prema ovoj populaciji na području općine Ljubuški i njenom rješenju.

Prijedlog Odluke o pokretanju postupka za dodjelu koncesije za obavljanje poslova prikupljanja i odvoza komunalnog otpada na području općine Ljubuški za razdoblje od dvanaest godina prošao je proceduru, te se ista odluka stavlja u proceduru i raspisuje natječaj.

Od ostalih točaka izdvajamo posljednju 16. točku dnevnog reda Prijedlog rješenja o davanju suglasnosti na Odluku NO Parkovi d.o.o. o Cjeniku usluga za potrošnju vode koji je jednoglasno usvojen, a kojim se umjesto tri platne kategorije uvode dvije, čime se za veći broj stanovništva ostvaruje niža cijene vode u Ljubuškom.

Radio Ljubuški