Održana 2. sjednica Odbora za branitelje i stradalnike Domovinskog rata Gradskog vijeća Široki Brijeg

Danas je održana 2. sjednica Odbora za branitelje i stradalnike Domovinskog rata Gradskog vijeća Široki Brijeg.

Na sjednici održanoj u prostorijama Gradske vijećnice nazočili su članovi Odbora na čelu s predsjednikom Borom Hrkaćem, članovi Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Službe za branitelje grada Širokog Brijega, kao i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić.

Također, na sjednici je bio prisutan direktor Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja Ivo Šandrk.

Teme sastanka su bile upoznavanje s radom Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja i provedbom druge faze revizije temeljem Zakona o kontroli zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite.

Jedan od glavnih zaključaka sastanka je da se obustavi daljnje slanje predmeta prema Institutu zbog otežanih uvjeta rada Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja u postupku provođenja kontrole zakonitosti korištenja prava po Zakonu o kontroli zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite koji su nastali zbog otvorene blokade rada organa upravljanja Instituta. Odnosno Upravnog odbora od strane članova Upravnog odbora Melihe Pozderac i Zijada Hadžiomerovića. Također, važno je naglasiti da će se predmeti moći slati na osobni zahtjev.

Zaključci sa sastanka bit će proslijeđeni Ministarstvu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ŽZH, Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata i Odjelu za branitelje HVO-a i Domovinski rat Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine.

Grad Široki Brijeg