Održan prvi memorijalni turnir Zdravko Jurčić „Miš“ i Dinko Vranješ „Dine“

GRUDE – HNK Grude organizirao je prvi Memorijalni turnir u znak sjećanja, poštovanja i zahvale na ikone ovoga kluba –Zdravka Jurčića „Miša“ (1947. – 2005.) i Dinka Vranješa „Dinu“ (1959. – 2012.).

Turnir je održan u subotu 7. svibnja 2016. godine na stadionu Elić Luka u Grudama, a okupio je brojne nogometaše, ljubitelje sporta i prijatelje HNK Grude, kao i nekoliko ekipa koji su se natjecali u nogometu. Natjecanje je organizirano za ekipe limača, u tri dobne kategorije 2005., 2006., i 2007. i mlađi. Uz domaćina HNK Grude na turniru su bile ekipe HŠK Posušje, NK Sloga Ljubuški i NK Široki Brijeg.

grtm08052016 8

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac i sadašnji trener Krunoslav (Kruno) Jurčić svečano je otvorio ovaj prvi memorijalni turnir, te donirao nogometne lopte nogometašima Gruda. Predsjednik HNK Grude, Nikola Žulj, Kruni Jurčiću uručio je prigodne poklone i člansku iskaznicu kluba.

U sklopu turnira otvorena je kantina, a u stankama nogometa nastupile su mažoretkinje Gruda.

Utakmice po skupinama odigrane su na dva terena, a zbog lošeg vremena koje je uslijedilo u popodnevnih satima finalne utakmice i dodjela nagrada su odgođene za drugi dan. Za termin finalnih utakmica i dodjele nagrada bit ćete pravovremeno obaviješteni.

Pored memorijalnog, turnir je imao i sponzorsko-donatorsku svrhu. Sav prihod koji je ostvaren od turnira bit će investiran u izgradnju Sportsko rekreativnog centra Zdravka Jurčića „Miša“ u Grudama, pomoćnog igrališta s reflektorima na umjetnoj travi.

grtm08052016 3

Cilj ove manifestacije je osvježiti sjećanja na dvojicu nogometnih velikana bekijskog kraja, upoznati i prenijeti na djecu i mlade njihovu filozofiju i poimanje nogometa i života uopće, te postaviti čvrste temelje jednog tradicionalnog turnira čitave regije.

Ovim putem pozivaju se svi koji mogu pomoći na bilo koji način neka se jave u HNK Grude. Svaka ideja, svaki vid pomoći je dobrodošao, jer samo zajedničkim putem možemo omogućiti iste uvjete rada našoj djeci i trenerima kakve već odavno imaju svi klubovi iz našeg susjedstva, poručili su iz HNK Grude.

Pomozite izgradnju pomoćnog igrališta, i najmanja uplata je dobrodošla, žiro račun kod UniCredit bank br: 3381402200244115 !!!

Više fotografija možete pronaći na: Grude-online.info