Home Vijesti Ekonomija & Gospodarstvo Održan peti susret grudskih gospodarstvenika

Održan peti susret grudskih gospodarstvenika

0
Održan peti susret grudskih gospodarstvenika

GRUDE – U sklopu manifestacije proslave Dana općine Grude u srijedu je na Agroturizmu Marića gaj održan jubilarni peti susret grudskih gospodarstvenika koji je okupio veliki broj poduzetnika, kao i drugih Gruđana i gostiju.

Općina Grude temelji svoje djelovanje na uspješnom poduzetništvu, po čemu je ovaj kraj itekako poznat.

Grudsko gospodarstvo je najkvalitetniji segment grudskog života. Usprkos gospodarskoj krizi, bilježi se rast svih poduzeća, te u cijeloj Općini vlada jedna iznadprosječna situacija gdje je veliki broj zaposlenih, što se rijetko može susreti u BiH. To je potvrdio i Ljubo Grizelj, načelnik općine Grude, koji je ovu tradiciju okupljanja grudskih gospodarstvenika započeo 2013. godine.

U prezentaciji stanja gospodarstva, Darija Marković govorila je o trenutnim pokazateljima, rezultatima i postignućima općine Grude. Nekoliko prigodnih riječi uputio je i Nevzet Sefo, voditelj Odjela za poduzetništvo u agenciji Redah / Regionalnoj Razvojnoj agenciji za Hercegovinu, koji se osvrnuo na izgradnju poduzetničke infrastrukture kao potpora razvoju malom i srednjem poduzetništvo, te osvrt na Poslovnu zonu Grude Pogana Vlaka – Poljanice.

Na petom susretu grudskih gospodarstvenika sudjelovao je Haris Komić, koji je prezentirao projekt LIFE – poboljšanje lokalnog okruženja za investiranje u općini Grude.

Podsjetimo, u okviru LIFE projekta – projekta privlačenja investicija i promicanja poslovnog ozračja na lokalnoj razini u BiH, predstavnici Međunarodne financijske korporacije, Grupacije Svjetske banke, tijekom provedbe projekta, pružali su tehnički pomoć Programu postinvesticijske u općini Grude.

Ekonomski savjetnik u gospodarskoj komori Grada Mostara, izaslanik Njemačke vlade, Jens Mullerm podijelio je pred okupljenima informacije utemeljene na primjerima dobre prake na zapadnom, odnosno njemačkom iskustvu, kada je u pitanju dualno obrazovanje. S jedne strane poduzetnici trebaju vidjeti svoju šansu da sudjeluju u stvaranju kvalitetne radne snage, a s druge strane mladi ljudi priliku da već u početnim fazama svoga školovanja osiguraju sebi buduća radna mjesta.

Na koncu programa uslijedilo je druženje uz čašicu razgovora i prigodan domjenak.

Više fotografija na: Grude-online.info