Određen pritvor 26-godišnjaku iz Širokog Brijega zbog kaznenog djela Ubojstvo u pokušaju

ŠIROKI BRIJEG – Županijski sud u Širokom Brijegu potvrdio je kako je po prijedlogu za određivanje pritvora ovog tužiteljstva određen pritvor prema osumnjičeniku G.S. (26) koji može trajati najduže mjesec dana, kazao je Jospi Aničić, Viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnošću ŽT ŽZH Široki Brijeg.

G.S. (26) sesumnjiči da je počinio kazneno djelo Ubojstvo u pokušaju opisano i kažnjivo po čl. 166. Kaznenog zakona F BiH, tako što je 24. lipnja 2017. godine oko 21,00 sati, u obiteljskoj kući u kojoj živi sa svojim bratom i njegovom ženom, napao svoju nevjestu oštećenu A.S., tako što joj je kuhinjskim nožem zadao ubodne rane u predjelu trbuha, nanijevši joj na taj način teške tjelesne ozljede, nakon čega se predao policijskim službenicima PU Široki Brijeg.

Kako nam je nadalje kazao Josip Aničić, naložit će se provođenje psihijatrijskog vještačenja osumnjičenika, vještačenje koncentracije alkohola, lijekova, droga ili drugih sredstava ovisnosti i otrovnih supstanci u krvi, biološko vještačenje izuzetih tragova, daktiloskopsko vještačenje, vještačenje ozljeda oštećene A.S., te saslušanje u svojstvu svjedoka svih onih za koje postoji vjerojatnost da će svojim iskazom moći dati obavijest o kaznenom djelu, počinitelju, te drugim važnim okolnostima.

Županijski sud u Širokom Brijegu odredio je pritvor zbog postojanja bojazni da bi osumnjičenik mogao boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, odnosno dovršiti pokušano kazneno djelo, te zbog toga što je riječ o teško kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od 10 godina ili teža, kao i zbog toga načina počinjenja, tj. da je djelo počinjeno prema srodniku s kojim je u tazbinskim odnosima, u večernjim satima u obiteljskoj kući u kojoj žive i maloljetna djeca.

Nastavlja se rad na ovom predmetu u pravcu prikupljanja svih raspoloživih dokaza u cilju okončanja ove istrage koja će rezultirati donošenjem odluke u ovom kaznenom predmetu.

SirokiBrijeg.info