Odobreno poticajnih sredstava u iznosu od 50 000 KM za 68 poljoprivrednika s područja općine Posušje

Načelnik Branko Bago potpisao je jučer rješenja o odobravanju poticajnih sredstava u iznosu od 50 000 KM za 68 poljoprivrednika s područja općine Posušje. Riječ je o zajedničkim sredstvima Općine Posušje i Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva isplaćenima s ciljem poticanja proljetne sjetve.

Općina Posušje sredinom travnja podnijela je prijavu na Javni poziv ovoga ministarstva za one poljoprivrednike koji su iskazali interes i priložili dokumentaciju traženu javnim pozivom. Načelnik Branko Bago krajem svibnja potpisao je Sporazum o realizaciji programa poticaja s federalnim ministrom poljoprivrede Šemsudinom Dedićem, a čim je pristigao dio federalnih sredstava u Općini Posušje krenulo se s izradom rješenja za dodjelu financijske potpore.

Vrijednost domaće poljoprivredne proizvodnje osobito je prepoznata tijekom pandemije korona virusa, a Općina Posušje i na ovaj način nastoji poticati, jačati te promovirati posušku poljoprivredu.

Nadamo se kako ćemo u budućem vremenu nastaviti dijeliti poticaje u još značajnijem iznosu, ali i da će sve više ljudi iskazivati zanimanje za bavljenje poljoprivredom, kazali su iz Ureda načelnika Općine Posušje.

SirokiBrijeg.info