Home Vijesti Crna kronika Odgođeno suđenje družini Lijanović jer je jedan od optuženik navodno na psihijatriji završio!

Odgođeno suđenje družini Lijanović jer je jedan od optuženik navodno na psihijatriji završio!

0
Odgođeno suđenje družini Lijanović jer je jedan od optuženik navodno na psihijatriji završio!
FOTO: Mili Marušić

Nastavak suđenja za organizirani kriminal, pranje novca i porezne utaje odgođeno je u Sudu BiH zbog izostanka optuženog Joze Sliškovića.

Odvjetnik Alen Nakić pojasnio je da je Slišković hospitaliziran u Psihijatrijskoj klinici bolnice u Mostaru i zbog toga je spriječen da dođe, te je Sudu predočio medicinsku dokumentaciju.

Predsjedavajuća Vijeća Amela Huskić je navela da je Sudu ranije dostavljena dokumentacija da je optuženi otpušten sa Urološke klinike, a iz nove dokumentacije nije vidljivo da je primljen u bolnicu, jer sadrži samo uputnicu na liječenje.

Vijeće je potom dalo naredbu za privođenje optuženog na naredno ročište, a u međuvremenu će biti provjereno da li se nalazi na liječenju.

Tužiteljstvo BiH je optužilo Jerka, Slavu i Jozu Ivankovića Lijanovića i Miroslava Čolaka za pranje novca, a Milorada Bahilja, Sliškovića, Željka Mikulića, Draženka Kvesića, Mirjanu Šakotu, Mirka Galića i Miroslava Čolaka da su izbjegli da plate porez. Svima je na teret stavljen organizirani kriminal, a pored njih, Tužilaštvo tereti firme „Lijanovići“, “Mi-MO”, “Farmer”, “Farmko” i “Optimum” za neplaćanje poreza u periodu od 2007. do 2012. godine.

Suđenje će biti nastavljeno 13. prosinca.

Faktor.ba