Po posljednjim informacija iz Kriznog stožer Ministarstva rada, zdravstva i socijalne skrbi ŽZH, na našem području trenutno nema evidentiranih slučajeva oboljelih od koronavirusa COVID-2019.

Ali iz predostrožnosti i pripremu na mogući dolazak, uputili su službeno priopćenje za javnost kako se ponašati, kako prepoznati pojedine simptome, kako paziti na higijenu te kako telefonskim putem se javiti pripadajućim zdravstvenim ustanovama na svom području radi eventualnog poduzimanja daljnjih zdravstvenih mjera.

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH donjelo je odluku i istu uputilo školama ŽZH kako se privremeno odgađaju sve ekskurzije, izleti zbog ove epidemije

“S obzirom na novonastalu situaciju oko ove epidemije donijeli smo odluku o privremenom odgađanju školskih ekskurzije i izleta zbog prevencije. U slučaju veće epidemije postoji mogućnost i otkazivanja školskih aktivnosti” – Kazala je za portal SirokiBrijeg.info ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Ružica Mikulić.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info