Državni sud odgodio je početak suđenja Jerku Ivankoviću-Lijanoviću i devetero drugih optuženih za organizirani kriminal, pranje novca i porezne utaje, dok se ne dostave imena pravnih zastupnika tvrtki koje obuhvaća optužnica.

Sud BiH je obranama dao rok od tri dana da dostave imena pravnih zastupnika, javlja BIRN-Justice Report.

Jerko Ivanković–Lijanović koji je zastupao tvrtku “Lijanovići” je rekao da u toj pravnoj tvrtki nema zaposlenih, a optuženi Milorad Bahilj da tvrtka “Mi-MO” više ne postoji, nakon čega je Sud BiH obranama naložio da o tome dostave dokaze.

Optužnica Jerka, Slavu i Jozu Ivanković-Lijanovića, Milorada Bahilja, Jozu Sliškovića, Željku Mikulića, Draženka Kvesića, Mirjanu Šakota, Mirka Galića i Miroslava Čolaka tereti da su kao grupa za organizirani kriminal izbjegli platiti porez u iznosu od oko 200.000 KM. Jerko, Slavo i Jozo Ivanković-Lijanović, kao i Čolak su optuženi za pranje novca, dok su Bahilj, Slišković, Mikulić, Kvesić, Šakota i Galić za neplaćanje poreza.

Pored njih, Državno tužiteljstvo tereti tvrtke “Lijanovići”, “Mi-MO”, “Farmer”, “Farmko” i “Optimum” za neplaćanje poreza u razdoblju od 2007. do 2012. godine.

Suđenje bi trebalo početi za sedam dana, 18. listopada.

SirokiBrijeg.info