Odbojkašice Smeča u 7. su kolu ženske odbojkaške Superlige Federacije BiH upisale šestu pobjedu. Pred svojim su navijačima u dvorani na Pecari s uvjerljivih 3:0 u setovima svladale livanjski Troglav. Već je rezultat prvoga seta (25:11) pokazao tko je favorit i bliži pobjedi.

Bojažljiv pristup

Mlade i nadarene gošće iz Livna kao da su previše bojažljivo ušle u utakmicu jer su previše griješile, osobito u gradnji napadačkih akcija, što su domaće odbojkašice vješto koristile te uz ozbiljnost i veću kvalitetu lako “dizale” rezultat.

Drugi je set bio znatno ravnopravniji, a Livanjke su prikazale znatno bolju i maštovitiju igru i u obrani i u gradnji vlastitih napadačkih akcija, dok su Širokobriježanke dosta griješile. Ipak, njihovo je iskustvo učinilo da dobiju set s minimalnom razlikom – 25:23. I do polovine trećega seta bilo je neizvjesno, a onda su domaće djevojke pojačale ritam i sigurno stigle do uvjerljive pobjede (25:19) koja ih je učvrstila na 2. mjestu ljestvice, odmah iza Mostara.

Nezgodan protivnik

Sljedeći vikend na Pecaru stiže Čapljina koja je Širokobriježankama po tradiciji nezgodan protivnik, ali one se uz pomoć publike nadaju nastavku pobjedničkog niza.

Marko Knezović / Vecernji.ba