Home Vijesti Crna kronika Odbijena žalba protiv Emira Zaimovića i potvrđena zatvorska kazna od 2 godine i 4 mjeseca

Odbijena žalba protiv Emira Zaimovića i potvrđena zatvorska kazna od 2 godine i 4 mjeseca

0
Odbijena žalba protiv Emira Zaimovića i potvrđena zatvorska kazna od 2 godine i 4 mjeseca

Vrhovni sud Federacije BiH odbio je žalbe Županijskog tužiteljstva ŽZH i branitelja optuženog Emira Zaimovića kao neosnovane i potvrdio presudu Županijskog/Kantonalnog suda u Mostaru od 8.9.2017. godine.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH uložilo je žalbu na odluku o kaznenopravnoj sankciji koju je izrekao Županijski/Kantonalni sud u Mostaru, osudivši Emira Zaimovića na kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 4 mjeseca uz koju je izrekao i mjeru sigurnosti zabrane upravljanja prijevoznim sredstvom „B „kategorije u trajanju od 3 (tri) godine, potvrdio je za portal SirokiBrijeg.info Josip Aničić, vši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH

Emir Zaimović (48) osuđen je zbog izazivanja prometne nesreće u mjestu Potkraj, Široki Brijeg, u kojoj je dana 15.6.2017. godine smrtno stradao M.I. (49) iz Širokog Brijega.

Toga dana, osuđeni Emir Zaimović, vozilom marke Renault-Laguna, kretao se iz smjera Širokog Brijega u smjeru Posušja, u alkoholiziranom stanju sa koncentracijom alkohola u krvi od 2,54 promila, očito nesposoban za sigurnu vožnju.

Vozeći magistralnom cestom M-6.1 prije same nesreće vozilom je krivudao po cesti, prelazio u suprotnu kolničku traku, vraćao se u svoju, a zatim je iznenada, zbog nesposobnosti za upravljanjem vozilom uslijed alkohola prešao na suprotnu kolničku traku i udario u vozilo marke VW Passat. U vozilu se nalazio oštećeni M.I. koji je prilikom udara zadobio višestruke ozljede od kojih je preminuo na licu mjesta.

Napominjem da je osuđeni je tijekom postupka priznao krivnju za navedeno kazneno djelo, što mu je uzeto kao olakotna okolnost prilikom odmjeravanja kazne.

Odluka Vrhovnog suda F BiH je pravomoćna i ne postoji mogućnost ulaganja daljih žalbi.

SirokiBrijeg.info