Od Gruđanki se očekuje nastavak uspjeha i novi naslov prvaka

GRUDE – Aktualne državne rukometne prvakinje i pobjednice Kupa BiH, te jesenske prvakinje u aktualnom prvenstvu, rukometašice Hrvatskog ženskog rukometnog kluba Grude Autoherc, sezonu su počele liječničkim pregledima, a 12. siječnja krenule su s treninzima pod zapovjedništvom trenerice Zlate Zubac, piše Večernji list BiH.

Još ranije s radom su počele igračice mlađih dobnih skupina kluba, također prvakinje BiH i Herceg Bosne u svim dobnim skupinama. Do nastavka prvenstva (27./28. veljače) Gruđanke će se pripremati kod kuće, a u planu je igranje pet pripremnih utakmica. Jesenski je naslov osvojen sa svih 11 pobjeda i 33 boda (šest više od druge Ilidže). Pristaše “kćeriju bure” očekuju nastavak pobjedničkog niza i novi naslov.

Rukometni kup BiH nastavlja se 2. ožujka (uzvrat 16. ožujka), četvrtfinalnim susretima. Za očekivati je da će Grude Autoherc ponoviti lanjski uspjeh i opet osvojiti pehar. Što se tiče igračkoga kadra, nedostajat će Jana Leko i Ana Marija Vukoja (osobni razlozi). Ostale su igračice spremne i zdrave. Najveće pojačanje bit će povratak oporavljene Andree Prusine, koja je jesenas odigrala samo 20-ak minuta.

HŽRK Grude Autoherc poznat je po brojnim humanitarnim akcijama. Na više njih u prošloj i prošlim godinama, one su igrale utakmice na kojima je rezultat bio nevažan, ali je zato bilo važno prikupiti novac za teško bolesne i njihovo liječenje. Za 7. veljače je dogovoren susret protiv Dugoga Sela u dvorani Bijeli brijeg. Čist prihod namijenjen je za liječenje Dubravka Knezovića, 18-godišnjeg mještanina Medovića, koji boluje od leukemije. Iz kluba pozivaju građane da se kupnjom ulaznica (5 maraka) uključe u akciju, koju će i naš list pratiti kao i sve prethodne.

Večernji list BiH