Home Tehnologija Ostala tehnologija Od 2. do 6. svibnja “Dan mladih inženjera 2018.” u Širokom Brijegu

Od 2. do 6. svibnja “Dan mladih inženjera 2018.” u Širokom Brijegu

0
Od 2. do 6. svibnja “Dan mladih inženjera 2018.” u Širokom Brijegu

Inicijativa za Široki Brijeg, u suradnji s Ambasadom SAD-a u BiH i firmom Feal, organizira pete ‘Dane mladih inženjera 2018.’ u Širokom Brijegu.

Dani mladih inženjera održat će se od 2. do 6. svibnja, a ugostit će studente elektrotehnike iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

– Teme ovogodišnjih dana bit će: energetika, automatizacija, alternativni izvori energije, obnovljivi izvori i kvaliteta električne energije – kazao je Feni predsjednik inicijative Igor Slišković. Dodao je kako će na seminaru sudjelovati 50 studenta i profesora sa sedam fakulteta, i to iz Osijeka, Sarajeva, Tuzle, Banja Luke, Splita, Zagreba i Mostara.

– Tijekom boravka u Širokom Brijegu studenti će, osim predavanja, imati priliku posjetiti značajnije energetske objekte u Hercegovini i to Vjetroelektranu Mesihovina, tvrtku FEAL, tvornicu energetskih kabela TT kabel, mini hidroelektranu Buk- kazao je Slišković.

– Iz godine u godinu se širimo i uključujemo druge sfere – kazao je on, naglašavajući kako su sve nove ideje i suradnje dobrodošle. Po njegovim riječima, važnost projekta je objedinjavanje tehničkih struka bez obzira na naciju.

Slišković je kazao kako na ovaj način žele pokazati kako znanje i struku treba puno više cijeniti u društvu, potaknuti mlade na obrazovanje, kao i međusobno povezivanje mladih inženjera kao budućih nositelja razvoja društva.

Udruga ‘Inicijativa za Široki Brijeg’ je udruženje mladih koje se bavi podizanjem kvalitete života mladih i promicanjem tehničkih znanosti.

Fena