FOTO: Dnevni Avaz

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, sumnja se da je otac i to nakon dogovora s majkom djeteta, korpu u kojoj se nalazila beba, bacio u provaliju u mjestu Kobilovača kod Mostara

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, Županijski sud u Mostaru donio je Rješenje o produženju pritvora u trajanju od dva mjeseca osumnjičenom Mili Šimiću rođenom 1962. godine, u selu Dragićina, općina Grude, gdje je i nastanjen, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “Ubojstvo”.

Mile Šimić se sumnjiči da je dana 6. rujna 2018. godine u poslijepodnevnim satima po prethodnom dogovoru sa suprugom da liše života svoje tek rođeno muško dijete, a neposredno nakon što su ga izveli iz Kliničke bolnice u Mostaru, zaustavio vozilo u mjestu Kobilovača u blizini Mostara, te bacio korpu u kojoj se nalazilo novorođenče u provaliju pored puta. Uslijed ozljeda nanesenih ovim činom kod novorođenčeta je nastupila smrt.

– S obzirom da postoji bojazan da bi osumnjičenik ukoliko bi bio pušten na slobodu mogao ometati kazneni postupak na način da će utjecati na suučesnika u ovom kaznenom djelu, odnosno na svoju vjenčanu suprugu M. Š., te da postoje vanredne okolnosti i da bi puštanje na slobodu osumnjičenika rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda,te na temelju priloženih dokaza, Županijski sud u Mostaru ocijenio je opravdanim produženje pritvora, priopćeno je iz Tužiteljstva. Dodaje se kako Tužiteljstvo u suradnji sa MUP-om nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo.

Podsjećamo, slučaj koji je šokirao javnost ne samo naše zemlje, već i šire regije, otkriven je početkom rujna ove godine kada je Šimić prijavio u Policijsku postaju Grude što je uradio s djetetom.

Istražitelji PU Grude odmah su obavili obavijesni razgovor s njim, a otac bebe priznao je gdje je ostavljeno tijelo djeteta nakon ubojstva.

Obzirom da se tijelo bebe nalazilo na području Hercegovačko-neretvanske županije, pripadnici PU Grude o tome su odmah obavijestili kolege iz mostarske policije koji su se uključili u istragu. Otac je policajce odveo do mjesta na kojem se ispod žbunja nalazilo mrtvo tijelo novorođenčeta. Majka se porodila u SKB Mostar 2. rujna ove godine i nakon nekoliko dana i ona i dijete su otpušteni iz bolnice bez ikakvih komplikacija.

Obitelj Šimić ima troje malodobne djece, a koju im je nakon ovog šokantnog događaja, oduzeo Centar za socijalni rad.

– Malodobnu djecu smo rješenjem Centra za rad smjestili, sukladno Članku 147. i 150. obiteljskog zakona, smjestili u Majčino selo u Međugorju na rok od dva mjeseca. Rješenje smo dostavili Tužiteljstvu u Mostaru, rekao je nakon otkrivenog događaja Veselko Pezer, ravnatelj ovog Centra. Djelatnici Centra za socijalni rad iz Gruda bili su prisutni tijekom privođenja majke, koja je privedena u svojstvu svjedoka u ovom slučaju i zatim puštena, te tijekom privođenja oca koji je sam prijavio ovaj slučaj policiji u Grudama.

U Centru za socijalni rad u Grudama potvrđeno je kako do sada nisu imali nikakvih prijava za obitelj Šimić, a s Centrom je u kontaktu bila majka djeteta i to samo kao korisnica porodiljnog dopusta.

Dnevni list