Obmanjivanje javnosti ili nešto predizborno stoto? – Općina Ljubuški, Nativa i Nevenko Barbarić

Danas je u Večernjem listu izašao kratki tekst u kojem dežurna novinarka za Ljubuški Marija Medić – Bošnjak donosi niz neistina oko problema što ga je za općinu Ljubuški prouzročila Nativa i Nevenko Barbarić, isključivo u svrhu obmane javnosti općine Ljubuški. Za ne povjerovati, cijeli slučaj u Večernjem listu dobiva pozitivne konotacije, a radi se o teškim nezakonitim radnjama, koje su općini donijele milijunske dubioze, piše portal Ljubuski.net.

Tekstom se priznala i ovrha na računu općine, koju je godinama Nevenko Bbarbarić nijekao, ali i zaboravilo reći da su sada oštećeni mali dioničari, koji najavljuju tužbe. Oštećivanje malih dioničara je također kazneno djelo sukladno KZ F BiH.

Potreba smanjenja predizborne štete

Ovim tekstom Barbarić želi smanjiti predizbornu štetu, koja nastaje objavom njegovih, naravno točnih nezakonitosti, počinjenih u općini Ljubuški.

Niti jednom riječju se ne spominje istražni postupak i novi prikupljeni dokazi. Iskaze su dali Vjerica Vukojević i Vice Nižić, koji su Barbarića opovrgnuli. Također se ne spominje sadržaj zapisnika sa sjednice i audio snimka, a zaboravlja se činjenica da je godinama govorio da kredit nije namijenjen vraćanju duga Nativi.

Prije nekoliko mjeseci Barbarić je zajedno sa Stipom Bubalom krivotvorio općinske dokumente, kako bi pred OV Ljubuški izašao s novom odlukom o zaduženju od 1.950.000 KM. O tome za Večernji list nije želio govoriti.

Štete za općinu

Općina Ljubuški je prezadužena i u ovom trenutku, a tako će ostati godinama, neće se moći, sukladno zakonskim propisima zaduživati. Velika kreditna sredstva su trošena nenamjenski u predizborne svrhe i asfaltiranje obraza pred izbore, kako bi narod osjetio brigu i moć sadašnjeg načelnika. Općina je pretvorena u nerazvijenu.

Veliki dio novca za izgradnju infrastrukturnih objekata je išao u privatne džepove, počevši izgradnje vodovoda.

Generacije Ljubušaka će ispaštati štete zbog neraskidanja ugovora odmah (nije niti mogao raskinuti ugovor obzirom da nije uplatio kupoprodajnu cijenu od 2.312.000 KM), kojim je zauvijek potjerao investitore za ulaganje u Poslovnu zonu Zvirići. Niti jedan ozbiljan investitor naravno nije želio ulagati u zemljište, čijim vlasnikom nije mogao postati i zakonito raspolagati.

Kada bi se nakon svega pravilo vještačenje koliko je Nevenko Barbarić napravio štete građanima općine Ljubuški, ona ne bi zacijelo bila mjerljiva u sitnim iznosima, već milijunima KM.

Ljubuski.net