LJUBUŠKI – Početak građevinskih radova na izgradnji vodovodnih objekata na vodovodu Ljubuški, podsustav Vojnići-Vodice-Dole-Greda-Mijaca, obilježen je na svečanosti u petak poslijepodne.

Riječ je o nastavku realizacije projekta razvoja javnih vodoopskrbnih sustava presječenih državnom granicom kojeg su potpisali Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske, a od kojeg će koristi imati stanovnici s obje strane granice BiH i Hrvatske.

Ministar zaštite, okoliša i energetike Republike Hrvatske Tomislav Ćorić istaknuo je kako će se u narednih godinu dana omogućiti izgradnja infrastrukture kako bi se dovela voda, što će mještanima olakšati život.

– To je zapravo ono za čime smo išli u realizaciji ovog projekta i nadam se da će njegova realizacija doprinijeti povećanju kvalitete života stanovnika, kako na području Hercegovine, tako i na području vrgoračkog kraja. Zagreb i Ministarstvo zaštite, okoliša i energetike uvijek su tu za bilo kakav ovakav projekt i za bilo kakvu sličnu pomoć – istaknuo je Ćorić u izjavi za novinare.

Potpredsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Toni Kraljević kazao je kako je izgradnja vodovoda “nedosanjani san mnogih stanovnika Dola i Grede”.

– Možete biti ponosni i sretni što ćete vi dosanjati san svojih predaka i što ste svjedoci toga. Voda u ovim krajevima će barem prevenirati daljnju depopulaciju ovih krajeva – kazao je Kraljević.

Dodao je kako će Ljubuški postati prva općina ZHŽ-a koja će vodoopskrbnim sustavom imati pokrivena sva svoja naseljena mjesta.

Fena