Općina Posušje domaćin je ovogodišnjeg izdanja Lige Hercegovine koja je donekle “osakaćena” u odnosu na prethodna izdanja s obzirom da neće sudjelovati prvak Livna. Devet ostalih prvaka će se boriti za naslov najboljega, a prvog turnirskog dana (19. kolovoza) prvaci Gruda (MZ Ružići) i Tomislavgrada igrati će utakmicu za popunu četvrtfinalnih mjesta budući da su voljom ždrijeba sedam preostalih prvaka već među osam najboljih.

Drugoga dana program kreće od 20 sati kada na terne izlaze prvaci Mostara i Čapljine, dok će sat vremena nakon njih započeti dvoboj domaćina (Posuški Gradac) i prvaka Stoca, a to je ekipa istoimenog naziva Stolac.

U srijedu, 21. kolovoza, prvu utakmicu večeri igraju prvak Širokog Brijega i prvak Ljubuškog, a drugi dvoboj večeri od 21 sat igraju prvak Čitluka i pobjednik utakmice pretkola MZ Ružići – prvak Tomislavgrada.

Polufinalne utakmice se igraju u četvrtak, 22. kolovoza, također u terminima od 20 i 21 sat, dok se u petak, 23. kolovoza, igraju utakmice za 3. i 1. mjesto.

Podsjetimo, naslov najboljega prošle godine osvojila je ekipa Balinovac (predstavnici Mostara) koja je na domaćem terenu u finalnom dvoboju predvođena najboljim igračem Romanom Vlahom, te najboljim vratarom Markom Čolakom pobijedila Čapljinu II s 4:0.

SirokiBrijeg.info