Obavijest roditeljima učenika ljubuških škola

LJUBUŠKI – Dana 23. kolovoza 2016. godine, Općinski načelnik donio je Zaključak broj: 02-38-1601/16 o sufinanciranju troškova prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola na području općine Ljubuški u školskoj 2016./2017. godini.

U školskoj 2016./2017. godini, Općina Ljubuški sufinancirat će iznos od 50% cijene karte za učenike osnovnih škola a 40% od cijene karte za učenike srednjih škola.

Učenicima srednjih škola koji nastavu pohađaju izvan općine Ljubuški, dužni su donijeti Potvrdu o pohađaju te škole početkom oba polugodišta u Odjel društvenih djelatnosti Općine Ljubuški.

Za učenike osnovnih i srednjih škola, iz obitelji korisnika stalne socijalne skrbi, Općina Ljubuški će u cijelosti snositi troškove prijevoza učenika temeljem popisa Centra za socijalni rad Ljubuški. Za učenike osnovnih i srednjih škola iz obitelji 100% ratnih vojnih invalida, Općina Ljubuški će u cijelosti snositi troškove prijevoza učenika temeljem Potvrde Odjela za branitelje iz Domovinskog rata. Za učenike s posebnim potrebama Općina Ljubuški će u cijelosti snositi troškove prijevoza učenika temeljem izdanih Rješenja Odjela društvenih djelatnosti Općine Ljubuški.

Svi roditelji učenika koji ostvaruju pravo na sufinanciranje/besplatan prijevoz, obvezni su popuniti Izjavu koju će učenici dobiti u školi te istu vratiti u školu najkasnije do 9. rujna. Odjel društvenih djelatnosti sačinit će popis tih učenika te isti dostaviti prijevoznicima nakon čega roditelji mogu podići karte.

Pomoćnik Općinskog načelnika
Ivica Boras, prof.