Home Ostale rubrike Auto - Moto Novi radari na području Širokog Brijega postavljeni kako bi prikupljali “novčane priloge” za MUP ŽZH!

Novi radari na području Širokog Brijega postavljeni kako bi prikupljali “novčane priloge” za MUP ŽZH!

0
Novi radari na području Širokog Brijega postavljeni kako bi prikupljali “novčane priloge” za MUP ŽZH!

ŠIROKI BRIJEG – Tijekom proteklih nekoliko dana na području Širokog Brijega ”osvanulo” je pet stacioniranih radara koji bi trebali zabilježiti vozače koji prekorače dopuštenu brzinu.

Tako su stacionirani radari postavljeni na magistralnim cestama M6.1 Široki Brijeg – Mostar u mjestu Knešpolje, na M6.1 Široki Brijeg – Posušje u naselju Trn točnije na Trnskoj cesti, na M6.1 Široki Brijeg – Posušje u mjestu Kočerin kod škole, na M6.1 Široki Brijeg – Grude u mjestu Privalj kod škole te na regionalnoj cesti R 801 Široki Brijeg – Tromeđa u mjestu Mokro, također kod škole.

rsb2112016 1

Za sada nije poznato jesu li radari u funkciji ni hoće li biti postavljeni dodatni na nekim lokacijama. Novina kod ovih radara je ta da je kamera zaštićena staklom kroz koje se ne vidi je li uređaj na tom mjestu. Također, policija je zakonski dužna postaviti prometne znakove na kojima piše ”Radarska kontrola” uz istaknuto ograničenje brzine kako bi upozorili vozače da se kreću prema stacioniranom radaru.

S obzirom da je v.d. glasnogovornika Uprave policije MUP-a ŽZH na bolovanju, portal Jabuka.tv kontaktirao je Operativni centar MUP-a ŽZH te su nam rekli da nemaju nikakve informacije o postavljanju stacioniranih radara u Širokom Brijegu. Ukoliko dobijemo službene informacije iz policije po pitanju ovoga slučaja, pravovremeno ćemo vas obavijestiti.

rsb2112016 2

Podsjećamo, do sada je na području Širokog Brijega bio samo jedan stacionirani radar i to na magistralnoj cesti M6.1 Široki Brijeg – Mostar u mjestu Dobrič.

Jabuka.tv