Na automobilskom sajmu u Pekingu, predstavljena je nova generacija Audi TT RS u coupe i roadster inačici

Srce TT-a RS i dalje je 2.5-litarski turbo redni petak koji je sada dobio aluminijski blok umjesto dosadašnjeg čeličnog, a to je rezultiralo s 10 kg manje mase, ali i 60 KS više, tako da novi Audi TT RS razvija 400 KS i 480 Nm okretnog momenta.

Audi-TT-RS-05052016 3

Fantastični petak je uparen je s 7-brzinskim DSG sekvencijalnim mjenjačem i… i to je to, nema više ručnog mjenjača za TT-a. Gorak okusa u ustima zbog nekih izgubljenih muških vremena eventualno može isprati samo činjenica da TT dolazi s novom generacijom quattro pogona.

Lagani Coupe do stotke dolazi za 3.7 sekundi, a teži Roadster za 3.9 sekundi. Usporedbe samo, reći ćemo da Audi R8 s 540 KS do stotke dolazi za 3.5 sekundi. Ako se priče pokažu točnima, pa svjetlo dana ugleda Plus inačica, TT RS bi mogao potući „osnovnog“ R8 V10.

Audi-TT-RS-05052016 2

Inženjerski tim Audija se pobrinuo da TT RS ima bolju upravljivost od prethodne generacije, a to su izveli tako da su spustili i modificirali ovjes za 10mm uz opciju sportskog ovjesa s prilagodljivim oprugama u magnetskoj tehnologiji. Uz osnovni model dolaze 19“ kotači i ogromni 370mm diskovi, a uz doplatu moguće je dobiti 20“ kotače i keramičkim kočnicama.

RS inačica se od običnog plebejskog TT-a razlikuje po braniku s većim usisima, novim stražnjim branikom s RS ovalnim završetcima auspuha, pragovima, kućištima retrovizora izrađenim od ugljičnih vlakama, a Audi je prvi put u serijskoj produkciji kao opciju ponudio Matrix OLED tehnologiju za stražnja svjetla.

Audi-TT-RS-05052016 4

TT RS u prodaju u matičnoj Njemačkoj kreće na jesen, a cijene za Coupe počinju od 64,000 €, dok će roadster biti skuplji za nešto više od 5,000 eura.

Automobili.hr