Nova pobjeda prvakinja nad “neugodim” djevojkama RK Hadžići

U dvorani Bili Brig smo vidjeli jednu veoma borbenu utakmicu koja je cijelim tijekom bila rezultatski neizvjesna, a u to se najbolje vidi iz činjenice da nijedna ekipa nije nit jednom trenutku otišla na prednost veću od tri gola.

Sami početak je bio dosta nervozan pa je prvi gol pao tek u 5.minuti,a nakon toga se do 19. minute igralo gol za gol. Tada su Gruđanke prvi put otišle na 2 gola razlike (11:9), a nakon toga prednost domaćih je bila uglavnom tri gola do kraja poluvremena ,ali su gošće 15 sekundi do kraja smanjile na 17:15 , što je bio rezultat poluvremena.

Prvih 10 minuta drugog poluvremena je pripalo ekipi Hadžića koja je ne samo stigla prednost domaćina nego je u 40. minuti na semaforu rezultat bio 21:23. To je ujedno bila najveća prednost Hadžića. Utakmica je prelomljena između 40. i 50. minute kad su Gruđanke napravile 7:2 i došle do 28:25. Iako su se gošće u 55.minuti primakle na samo jedan gol zaostatka , domaća ekipa je u zadnjih pet minuta postigla 3 a primila samo jedan gol i tako ostvarila ovu veoma tešku ,ali izuzetno važnu pobjedu.

Zahvaljujemo ekipo Hadžića na fer i korektnoj igri, a našim curama čestitamo na pobjedi i želimo puno sreće idući vikend na gostovanju u Zavidovićima kod vodeće Krivaje.

HRK Grude – RK Hadžići 32:29 (17:15)

HRK Grude: Gabrielle Leese, Nikolina Brnada, Nikolina Čutura 3, Milica Stamatović 4, Ana Nikić, Teodora Petković, Leontina Vujić, Milica Globarević 3, Klara Mikulić 2, Karla Lovrić 5, Barbara Karačić, Anđela Boras 3, Josipa Zubac, Jovana Ilić 12

Trenerica: Zlata Zubac

Sedmerci:6(5)
Isključenja: 8 min

RK Hadžići: Anosa Selimović, Zerina Čajić, Ajla Čajić 2, Lana Lončar 7, Dejana Kulić 2, Maja Knezović 5, Edina Demić 6, Berina Malanović 2, Adna Halebić 3, Amna Đurđević, Sara Čahtarević 2, Sara Ibrica, Anisa Mehremić, Amina Hadžiabdić,Ena Suljić

Trenerica: Alma Čehajić-Hadžović

Sedmerci:6(2)
Isključenja:10 min