NOVA AFERA BORAS: Nabavio automatske puške iz RS-a bez javnoga natječaja?

LJUBUŠKI – Upornost je vrlina, a ne mana, pa bio to i kriminal. Do zvijezda se dolazi po trnju, pa trnje bio i kriminal, a kako se čini aktualni ministar MUP-a ZHŽ-a Zdravko Boras je postao unazad nekoliko godina prava zvijezda vodilica, veća i od sjevernjače. I onda ima i mere se. Kupi radare, kupi dronove, kupi aute i naposljetku 70 automatskih pušaka za 199.000 KM, piše portal Dnevno.ba.

A gdje su javni natječaji? Natječaji su u zakonu, ali u MUP-u zakona nema, pa može i bez natječaja, jer šta će nama natječaji, uzmi od naroda sve što ti narod pruža. I recite da ministar, odani kadar Nevenka Barbarića, šefa HDZ-a BiH u Hercegovini, nije zvijezda.

Boras je postao i Čovićeva zvijezda

Sedamdeset automata Boras je kupio u Banjaluci od dobavljača Juventa, vrlo bliskog političkoj stranci Milorada Dodika s kojom HDZ BiH i Dragan Čović gaje bliske odnose i jednake političke ideje. Koalicija pred oktobarske izbore to i potvrđuje.

Posao za drugi mandat?

Na ovo pitanje može odgovoriti samo Dragan Čović. Čović i Boras su nekoliko puta u zadnja dva mjeseca imali bliske susrete, razmjenjivali su poglede. Ta informacija je izašla iz tajništva stranke i zaključak razgovora je bio da Čović nema ništa protiv drugog mandata svoga ministra Borasa i to pod uvjetom da riješi dva teška problema, koja Borasa žestoko muče. Prvi problem je suđenje u Splitu za prevaru Republike Hrvatske pa Boras mora vratiti nezakonito stečene novce dok je bio ministar primajući veliku mirovinu zbog PTSP-a i “teškog” ranjavanja u ratu.

Drugi problem je suđenje na Općinskom sudu u Ljubuškom zbog toga što nije vratio veliki kredit Hercegovačkoj banci.

U HDZ-u BiH u Širokom Brijegu, Grudama i Posušju ne žele Zdravka Borasa. Mnogi govore da sramoti ovu stranku rodoljuba, domoljuba i najboljih Hrvata, ali on za sve njih ima odgovor: “Šta vas briga, šta mi u Ljubuškom radimo?”

Istraživački tim portala Dnevno.ba