Home Sport Nogomet Nogometašice Širokog Brijega vrijedno treniraju za nastavak sezone i borbu za ulazak u Premijer ligu BiH

Nogometašice Širokog Brijega vrijedno treniraju za nastavak sezone i borbu za ulazak u Premijer ligu BiH

0
Nogometašice Širokog Brijega vrijedno treniraju za nastavak sezone i borbu za ulazak u Premijer ligu BiH

Već četiri tjedna, paralelno s muškim sastavom i unatoč hladnoći, nogometašice Širokoga Brijega redovito i sizifovski uporno i vrijedno treniraju:

Do granica fanatizma

– Cure su odradile više od 20 treninga. Ni hladnoća ni smrznuti travnjaci kao da ne postoje. Radišne su do granica fanatizma. Njih 33 seniorke i 20 mlađih (juniorke i kadetkinje) redovite su na treninzima, osim kada ih spriječe školske obveze. Većina njih je mlada, ali ipak “prekaljena”, ali ima poneka nova cura koja se prilagođava našem načinu rada, kao najmlađa, Klara Pejdo (12), koja iz Mostara dolazi na treninge. Do prvenstva koje počinje krajem ožujka djevojke će nastaviti s radom, ali slijede i pripremni susreti. Sljedeći tjedan igrat ćemo protiv Tomislava, čiji je trener Josip Kovačević također okupio ekipu i priprema je za proljeće. U planu su i susreti protiv Čapljinki, Ljubušanki i Čitlučanki, kaže Ivan Kvesić, trener Širokoga Brijega, uvijek pun ideja i ambicija:

– Jesen smo završili na 2. mjestu u Prvoj nogometnoj ženskoj ligi FBiH s 9 bodova. Prva je Fortuna iz Živinica, po svemu najbolja i najozbiljnija ekipa za osvajanje naslova prvaka. Živiničanke imaju 6 bodova više od nas, koje su dobile kao “povrat poreza”.

Neregularno prvenstvo

Naime, u prošlom je prvenstvu Fortuna kažnjena s minus 6 bodova, koji su joj naknadno vraćeni, čime je prvenstvo učinjeno neregularnim. Činjenica je da su Fortuni bodovi uzeti nepravedno, ali nije u redu sada ih vratiti, smatra Kvesić i dodaje kako Širokom ove sezone nije prioritet ulazak u žensku Premijer ligu BiH:

– Dogodine idemo po naslov. Sad smo jači, jer nam je pristupila Branka Bagarić, najbolja nogometašica u BiH. Na proljeće imamo puno planova. Igrat ćemo i humanitarni susret protiv Dinama (Z) na Pecari za dom “Marija, naša nada”..

Marko Knezović / Vecernji.ba