Nogometaši Posušja nadigrali lidera prvenstva Igmana i sudački trojac

U derbiju 22.kola Druge lige FBIH-jug sastale su se prva i druga momčad prvenstva Igman i Posušje.

HŠK Posušje je muke mučilo sa sastavom, jer kartoni su išarali početni sastav trenera Lea Sliškovića.

Na zeleni dragulj Slišković je poslao sljedeći sastav: Baćak, Ćuže,Kovač, Bešlić, Bakula, Miličević, Crnogorac, Mandurić, Soldo, Begić i Glavina.

Posušje u utakmicu ulazi agresivno, trkački, borbeno i željno pobjede. Komentari navijača bili su da nikad agresivnije i borbenije Posušje nisu vidjeli.

Navijači se nisu ni smjestili na gradski stadion, a Posušje je povelo eurogolom Stipe Solde. Erupcija i pljesak odjekivali su “zelenim draguljom”. Nakon gola kreće vrijeme sudca Stipe Kovačevića iz Tomislavgrada, koji u razdoblju 10 min. dao “kišu” kartona domaćinima.

Posušje nakon gola igra još bolje i agresivnije u polovici konjičana. Jedinu priliku u prvom djelu za Igman imao je Gagula u 33-oj minuti susreta. Na poluvrijeme se odlazi sa rezulatom 1-0 za plavo-bijele.

U drugom djelu vidjeli smo svašta, a najmanje pravog nogometa jer glavni sudac ponovo je mislio režirati utakmicu na Mokrom Docu. Domaći navijači svojim navijanjem i pritiskom tražili da se igra pravi nogomet. Igrala se 49-ta minuta susreta kada Posušje ostaje s igračem manje iz jako dvojbene situacije uz negodovanje publike i igrača. Nakon crvenog kartona Posušje je parkiralo svoj autobus ispred gola Baćka i veoma dobrom obranom nije dozvoilo Igmanu da zaprijeti golu Baćka. Obrana je izgledala doista pokretljivo i brzo, a odlični Miličević i Soldo su iznosili lopte izvan naše polovice. Igman je tukao i pokušavao iz svih pozicija, ali nisu uspjeli bitnije ugroziti vrata Posušja.

Konjičani nisu iskoristili svoje prilike, pa je Posušje iz jedne prave prilike sve rješilo. Igrala se 80-a minuta kada najbolji strijelac kluba i lige Jure Glavina uzima odbijenu loptu i prelazi gostujućeg golmana za velikih 2-0. Mokri Dolac je eksplodirao i sjeverna tribina se digla na noge uz skandiranje i pljesak čestitala na velikoj pobjedi.

Velika pobjeda za Posusje i dokaz da je Posusje u ovom trenutku bolja momčad. Jako loše suđenje i ovoga puta bilo je na Mokrom Docu, a sudačke odluke trojca u odjelima nasmijale su publiku na Mokrom Docu. Neki se zaista trebaju upitati kako rade svoj posao i za koga. Posušje je ovom pobjedom zadržalo drugu poziciju i pokazalo kako se bori za sveti grb. Trener Slišković nakon meča bio je jako zadovoljan predstavom svojih pulena te je naglasio jako loše suđenje glavnog sudca Stipe Kovačevića koji već duže vrijeme ima na piku ovaj klub.

Ovim putem se klub zahvaljuje svim navijačima na dolasku i na velikoj podršci u jučerašnjem meču. Sljedeće kolo Posušje gostuje kod HNK Rama.

HŠK Posušje