Home Sport Nogomet Nogometaši HŠK Posušja prošetali ligom uz brojne rekorde i zasluženo uzeti titulu jesenskog prvaka

Nogometaši HŠK Posušja prošetali ligom uz brojne rekorde i zasluženo uzeti titulu jesenskog prvaka

0
Nogometaši HŠK Posušja prošetali ligom uz brojne rekorde i zasluženo uzeti titulu jesenskog prvaka

Da je netko pričao prije početka sezone, da će HŠK Posušje uzeti titulu prvaka jeseni i to uvjerljivo rekli bi mu da je lud. Tako nije mislio šef stručnog stožera Leo Slišković i njegovih 18. vojnika koji su se prošetali ligom u dosad odigranih 13.Kola.

Jučer smo dobili jesenskog prvaka i to dva kola prije kraja. Plavo-bijeli su pokazali da se oni zaista ne šale i žele vratiti nogomet u svoj grad i na svoj stadion.

Nevjerojatan skor prati Posušje u zadnji sedam kola. Trener Leo Slišković skupio je u zadnjih sedam utakmica čak sedam pobjeda uz gol razliku od koje boli glava. Posuške pristaše već dva mjeseca ne znaju za poraz, a njihov vratar Marko Galić čak 270 minuta nije primio pogodak.

U klubu imaju i prvog topnika lige Dominika Begića koji je jučer odmarao zbog kartona. Sve se posložilo i Posušje je postalo jesenski prvak!

Atmosfera, zalaganje, borba sve je to krasilo momčad Posušja kroz ovih trinaest utakmica. Dugih osamnaest godina domaći navijači čekali su jesensku titulu, posljednju je tamo osvojio STANKO MRŠIĆ davne 1999. g., kada se Posušje okitilo posljednjom titulom prvaka Herceg-Bosne. Grad se jednostavno probudio i diše za klub, a navijači ponovo sanjaju san o povratku kluba na stare staze slave. Trener Leo Slišković dokazao je dušmanima i onima koji rade protiv kluba, da zna raditi svoj posao i da nije dobio drugi mandat na klupi samo tako.

Predsjednik Damir Jurišić u subotu je najavio šampionske ambicije Posušja u ovoj sezoni, te pozvao gospodarstvenike da podrže domaći klub. Sve je u ovih trinaest kola sjelo na svoje mjesto i klub je financijski stabilan i spreman čeka stanku i prijelazni rok. Tko će doći, a tko otići to ćemo vidjeti poslije Nove godine.

Još im ostala jedna veoma teška utakmica u posljednjem kolu, kada Posušje gostuje kod starog znanaca Brotnja iz Čitluka. Bit će to borba prve u šeste ekipe prvenstva. Navijači spremaju spektakl u Čitluku, a fešta zasigurno neće izostati na čitlučkim Baram. Pogledajte samo tablicu, koja izmamljuje osmjeh na lice i vraća nadu i san u ono staro Posušje.

Administracija službene stranice zahvaljuje se svim navijačima na praćenju i na porukama podrške koje ste poslali tijekom ovih zadnji sedam dana. Hvala vam što nas pratite u ovolikom broju, a mi ćemo se i dalje truditi da vam dajem što brže i točnije informacije iz našeg i vašeg kluba!

FB HŠK Posušje