Home Sport Nogomet NK Široki Brijeg objavio ekipu za nastavak sezone, trener Sablić najavio borbu za sami vrh

NK Široki Brijeg objavio ekipu za nastavak sezone, trener Sablić najavio borbu za sami vrh

0
NK Široki Brijeg objavio ekipu za nastavak sezone, trener Sablić najavio borbu za sami vrh

ŠIROKI BRIJEG – Na prozivci i prvom treningu u novoj godini bila su 24 nogometaša Širokog Brijega, odlično raspoloženi za rad i optimistični pred izazove koji ih čekaju u proljetnoj polusezoni. Osim teže ozlijeđenog Čabraje te Baše i Grubišića, s kojima su sporazumno raskinuti ugovori, treneru Goranu Sabliću na raspolaganju je kompletan jesenski kadar plus prinove Perković, Bandić i Peko.

Momčad će dvadesetak dana trenirati u Širokom Brijegu, a od 28. siječnja sudjelovat će na osmom izdanju Istria Winter kupa u Novigradu i Rovinju. Prije polaska u Istru „Plavo-bijeli“ će 27. siječnja imati provjeru protiv Croatije (Zmijavci) u Kampu Musa-Karačić.

Prvenstvo se nastavlja 18. veljače utakmicama 19. kola, a Široki Brijeg je na otvaranju proljetnog dijela domaćin Sarajevu.

POPIS IGRAČA: Luka Bilobrk, Martin Zlomislić, Dino Ćorić, Stipo Marković, Josip Barišić, Danijel Kožul, Wagner, Stjepan Lončar, Jure Ivanković, Josip Ćorluka, Luka Menalo, Ivan Baraban, Slavko Bralić, Ivan Miličević, Mateo Marić, Toni Nikić, Stipe Jurić, Bože Vukoja, Josip Ćorić, Luka Begonja, Bernardo Matić, Ivan Peko, Krešimir Bandić, Marko Perković.

Sablić: Imat ćemo žestok ritam rada u šest tjedana priprema

Današnjom prozivkom na Pecari i prvim treningom u klupskom kampu“Musa-Karačić“ nogometaši Širokog Brijega započeli su pripreme za proljetni dio sezone. Treneru Goranu Sabliću i njegovim pomoćnicima na raspolaganje su se stavila 24 igrača odlično raspoložena za rad i željna dokazivanja.

„Momci su se dobro odmorili i osvježili tijekom jednomjesečne stanke. Željni su rada i napravit ćemo sve da se što bolje spremimo u pripremnom razdoblju i što kvalitetnije dočekamo proljetni dio prvenstva“, naglasio je trener Goran Sablić na početku razgovora za službenu klupsku stranicu.

Sporazumni raskidi suradnje i osnaživanje kadra

U momčadi je došlo do promjena u odnosu na jesenski dio prvenstva. Raskinuti su ugovori s Edijom Bašom i Lukom Grubišićem, a kao prinove u momčadi predstavljeni su vratar Krešimir Bandić, branič Marko Perković i vezni igrač Ivan Peko, ujedno i povratnik u našu momčad.

„Došla su trojica novih igrača, očekujemo dolazak još minimalno tri igrača kako bi što bolje i kvalitetnije osnažili kadar i dobili na širini kadra. U završnici se jesenskog dijela prvenstva i brojčano i kvalitetom osjetio taj nedostatak“, istaknuo je Sablić i obrazložio promjene u momčadi.

„Sporazumno smo raskinuli ugovore s Bašom i mladim Grubišićem. Edi se, nažalost, ovdje nije snašao i najbolje uklopio u novu sredinu. Iskazao je nezadovoljstvo svojim statusom i mi smo mu izašli ususret jer ne želimo imati nezadovoljnog igrača u kadru. Imali smo velika očekivanja, ali nije se poklopilo iako i dalje mislim kako nije pokazao ono što objektivno može i zna“, objašnjava Sablić i dodaje:

„Slična je situacija i s Lukom. Mlad je igrač, udovoljili smo njegovoj želji za prelaskom u klub u kojem će imati veću minutažu“, objasnio je Sablić uz poruku kako se „njihovim odlaskom otvorila mogućnost da se njihove pozicije popune novim igračima“.

U potrazi za novim napadačem

Trener je na poseban način naglasio nužnost angažmana pojačanja u borbi za ostvarivanje zacrtanih ciljeva. Kao izrazito deficitaran označio je napadački red koji je najprije oslabljen odlaskom Ivana Krstanovića, a kasnije i teškom ozljedom Dejana Čabraje.

„U potrazi smo za novim napadačem, imamo neke kombinacije, nije lako pronaći igrača koji će pojačati Široki Brijeg. Željno iščekujem dolazak napadača, sportski direktor Dalibor Šilić maksimalno radi na tome“, istaknuo je Sablić i objasnio angažman prethodno spomenutog trojca.

„Cijelu prošlu polusezonu smo praktički bili na dva vratara. Bandić je mlad i potentan vratar, otvorila nam se prilika za njegovim angažmanom i mi smo ju iskoristili. U ovom trenutku imamo iskusnog i kvalitetnog Luku Bilobrka te dva potentna mlada vratara tako da smo veoma zadovoljni vratarskim rješenjima“, smatra Sablić.

Zbog tonusa i konkurencije, dodao je trener, bilo je neophodno pronaći još jednog kvalitetnog braniča, a uvjeren je kako će upravo Perković opravdati očekivanja.

„Iako nije igrao pola godine, vjerujem kako će Perković opravdati naša očekivanja. Danas je teško ostvarivo naći i dovesti igrača u formi. Isključivo nas zanima njihova kvaliteta. Slična situacija je i s Pekom koji je igrač u najboljim godinama. Ovo mu je lijepa prilika, a ako bude usredotočen na sam nogomet, mi mu možemo dati puno. Ne sumnjam u njegove kvalitete. Siguran sam kako ćemo biti na dobitku s njim“, mišljenje je trenera Sablića koji je svjestan kako će novim igračima „možda trebati malo više vremena za prilagodbu“.

„Imat ćemo strpljenja. Vjerujem kako će spomenuta trojica pojačati konkurenciju za početnu postavu“, dodao je.

Široki Brijeg se može upustiti u borbu za sami vrh

Momčad će prvi dio priprema odraditi u klupskom kampu „Musa-Karačić“, a od 28. siječnja sudjelovat će na 8. Istria Winter Cup-u u Novigradu i Rovinju, gdje će odigrati četiri utakmice. Dan prije polaska u Istru „Plavo-bijeli“ će u svojoj prvoj provjeri u klupskom kampu odmjeriti snage s hrvatskim trećeligašem Croatijom iz Zmijavaca.

Iako je završnica jesenskog dijela prvenstva bila pomalo razočaravajuća, trener Sablić i njegovi pomoćnici uvijek nastoje općenito sagledati situaciju.

„Imali smo uspješnu polusezonu ako uzmemo u obzir činjenicu da smo praktički imali nanovo sastavljenu momčad. U dosadašnjim utakmicama vidjele su se prednosti i nedostatci kadra s kojim raspolažemo pa ćemo dodatno raditi na uklanjanju uočenih nedostataka. Uvjeravam vas kako ćemo imati žestok ritam rada u šest tjedana priprema. Želimo kvalitetno dočekati početak proljetnog dijela prvenstva i upustiti se u borbu za sami vrh“, poručio je Sablić.

„Veliki je ulog. Gledajući bodovno stanje na tablici, Željezničar i Zrinjski su u blagoj prednosti, ali i Sarajevo ima jaku momčad. Ove tri momčadi i mi ćemo voditi glavnu riječ do samog kraja“, dodao je Sablić na kraju razgovora za službenu klupsku stranicu te čestitao Luki Menalu i Stjepanu Lončaru na pozivu u reprezentaciju Bosne i Hercegovinu uz poruku kako su isti „apsolutno zasluženo dobili“.

NK Široki Brijeg