Home Sport Nogomet NK ŠIROKI BRIJEG: Na neke stvari nismo mogli utjecatati ni uz najbolju volju!

NK ŠIROKI BRIJEG: Na neke stvari nismo mogli utjecatati ni uz najbolju volju!

0
NK ŠIROKI BRIJEG: Na neke stvari nismo mogli utjecatati ni uz najbolju volju!

Nogometni klub Široki Brijeg osvojio je titulu pobjednika Kupa BiH u fair i sportskom nadmetanju u dvije finalne utakmice protiv Sarajeva. Prethodno smo iz ovog natjecanja eliminirali i ostale ponajbolje b-h momčadi (Sloboda, Zrinjski, Željezničar), što najbolje svjedoči o zasluženosti osvajanja trofeja.

Što se, pak, tiče same organizacije uzvratnog susreta finala na Pecari želimo istaknuti da je NK Široki Brijeg poduzeo sve u skladu s propozicijama natjecanja, od prijma, same utakmice, do ispraćaja, a što je u svom izvješću potvrdio i delegat. Za vrijeme utakmice, međutim, dogodile su se neke stvari na koje kao klub-domaćin, na žalost, nismo mogli utjecati, a tiču se zviždanja i neprimjerenih povika dijela navijača s tribina kod izvođenja himne, ili kod određenih sudačkih procjena, ili reakcija igrača.

Na verbalne ispade pojedinaca, dakako da nismo, ni uz najbolju volju, mogli utjecati i izražavamo jasno i otvoreno žaljenje zbog izražavanja istih, uz nadu da se neće ponovoviti ne samo na Pecari, nego ni na jednom drugom stadionu u BiH, počevši od onog najvećeg u Sarajevu pa nadalje. S druge strane, unatoč svim poduzetim mjerama s naše strane u organizaciji jednoga ovakvog događaja kao što je finale Kupa BiH, svjesni smo da su se dogodili i određeni propusti po pitanju uporabe pirotehnike i ubacivanja predmeta na terene od strane pojedinaca na tribinama, i za to snosimo odgovornost. Baš kao i za ulazak publike na travnjak po završetku utakmice, s tim da želimo naglasiti kako pritom ni u kojem slučaju nije bilo riječi o bilo kakvom pokušaju ugrožavanja gostujuće momčadi, nego o emotivnom trenutku slavlja navijača sa svojim ljubimcima zbog osvajanja trofeja pobjednika Kupa.

NK Široki Brijeg, vjerujemo, uvjerljivo prednjači i po kvaliteti travnjaka, i po pratećoj infrastrukturi, odnosno osiguranju i uopće uvjetima koje imaju za odigravanje utakmica gostujuće momčadi na Pecari. I jasno je i nedvosmisleno protiv svih oblika vrijeđanja i diskriminacije, uz želju za ravnopravnim tretmanom svih sudionika sportskih natjecanja.

U dijelu dobro znanih medija, međutim, odmah je vezano za zbivanja na finalnoj utakmici krenula orkestrirana kampanja blaćenja NK Široki Brijeg, zaboravljajući pritom na vrhunsku nogometnu predstavu, sve pozitivno, uspjeh i istinsku vrijednost NK Široki Brijeg za b-h nogomet. A, da zaključimo, ponašanje manjeg dijela posjetitelja finalne utakmice na Pecari mlaka je kamilica naspram onoga što se događa na nekim drugim b-h stadionima, k tomu znatno učestalije i u puno gorem obliku, no to se nerijetko prešućuje i gura pod tepih. Samo kada je u pitanju NK Široki Brijeg takve se stvari probaju pošto-poto progurati u prvi plan. Hvala, pak, onom profesionalnom, većem dijelu medija, koji je s finala prenio vjernu sliku zbivanja i svjedočio osvajanju Kupa i još jednom plasmanu u Europu NK Široki Brijeg.

UPRAVNI ODBOR NK ŠIROKI BRIJEG