FOTO: Mili Marušić

Nogometaši Širokog Brijega s prosjekom od 28,1 godinu, najstarija su momčad Premier lige BiH, a kapetan i najbolji strijelac u povijesti Premier lige BiH sa 119 golova (jesenas je još osam puta bio strijelac) Santos Lago Wagner s 39 godina najstariji nogometaš lige.

„Plavo-bijeli“ su jedina momčad koja jesenas nije poražena pred svojim navijačima, ali s Pecare, zahvaljujući četiri remija, ipak nedostaje osam bodova, dok je po gostujućem učinku Široki tek osmi, uz šest poraza. Sve skupa bilo je dovoljno za sedmo mjesto nakon 18 kola s 26 bodova.

Inače, za nastup u Premierligi BiH registrirano je 312 nogometaša, od toga 80 stranaca, a ukupna tržišna vrijednost svih nogometaša po Transfermarktu je 67,5 milijuna eura.

Najskuplju momčad ima Sarajevo čija je vrijednost igrača procijenjena na 11 milijuna eura, Vitez ima najskromniji sastav procijenjen na 2,4 milijuna, dok je kadar od 22 nogometaša Širokog Brijega procijenjen na 6,1 milijun eura. Najskuplji igrači „Plavo-bijelih“ su 23-godišnji Stipo Marković (500.000 eura) i 26-godišnji Dino Ćorić (475.000 eura).

NK Široki Brijeg