U šestom kolu Druge lige NS FBiH (skupina jug) NK Ljubuški je ugostio ekipu HNK Grude i slavio s uvjerljivih 9:0.

Domaćini su odmah na početku utakmice preuzeli terensku inicijativu, te su u prvih (15) minuta utakmice imali dvije izgledne prigode, koje su promašili Ivan i Karlo Buhač.

Nakon prekršaja gostujućih igrača u (16) metara, sudac Kožul je u (25) minuti utakmice opravdano pokazo na bijelu točku, a egzekutor u domaćoj ekipi je bio Miljenko Bošnjak.

Odmah nakon toga greška gostiju u fazi napada, a Ljubuški dolazi do 2:0 iz kontre, preko Krala Buhača.

Da ovo nije dan gostiju, pokazao je vratar Bilić iz Gruda, koji je netom nakon primljenog pogotka zaradio isključenje zbog prigovora glavnom sucu utakmice, a to su domaćini brzo kaznili i zgodicima Vištice i Andreja Markića vrlo brzo došli do velkih 4:0. To je ujedno i bio rezultat prvog poluvremena.

Na otvaranju drugog poluvremena Andrej Markić postiže svoj drugi gol, a za NK Ljubuški pet u ovoj utakmici.

U (60) minuti preko Maria Puljića NK Ljubuški dolazi do 6:0, a kvalitetnu loptu Puljiću je ubacio Miljenko Bošnjak. Na 7:0 je povisio Ivan Buhač solo akcijom u (65) minuti utakmice.

Šest minuta kasnije udarcem s dvadeset metara na 8:0 podiže kapetan Vinko Lauc, a na 9:0 svojim drugim pogotkom povećava Miljenko Bošnjak u (77) minuti utakmice, a to je ujedno bio i krajnji rezultat ove utakmice.

NK LJUBUŠKI – HNK GRUDE 9:0 (4:0)

NK Ljubuški: Iličić, Vištica, Markić, Bošnjak, Lauc (kap.), Ivan Buhač, Granić, Filip Bebek, K.Buhač, Brkić, Živkušič. Trener: Damir Vučić.

HNK Grude: Bilić, Zorić, Ančić, Anić, Ivanković, Šimić, Erkapić, Bandić, Marić, Miloš, Čuljak. Trener: Mario Knezović.

Strijelci: (1:0, Miljenko Bošnjak [11m] 25. min.), (2:0, Karlo Buhač 27. min.), (3:0, Veselko Vištica 32. min.), (4:0, Ivan Buhač 35. min.),(5:0, Andrej Markić 47. min.),(6:0, Mario Puljić 60. min.),(7:0, Ivan Buhač 65. min.), (8:0, Vinko Lauc 71. min.), (9:0, Miljenko Bošnjak 77. min.).

Iks-portal.info